ОШ „Сечењи Иштван” Суботица

Са Википедије, слободне енциклопедије
ОШ „Сечењи Иштван”
Суботица
Типдржавна
ЛокацијаКарађорђев пут 94, Суботица
Суботица
Држава Србија
Веб-сајтhttp://www.secenji.edu.rs/

ОШ „Сечењи Иштван” у Суботици је државна образовна установа. Школа носи име по Иштвану Сечењиу, мађарском грофу, политичару, политичком теоретичару и писцу.[1]

Школа је име променила више пута. Прва школска зграда носила је назив „Школа у VI кварту”, 1926. године име је промењено у „Престолонаследник Петар”, а затим у ОШ „Светозар Милетић”, да би 1965. године, спајањем са Основном школом „Братство”, била регистрована под именом Основна школа „Иво Лола Рибар”. Данашње име носи од 2001. године.

У склопу школе се налази матична школа и три подручна одељења у у Шабачкој улици, у улици Едварда Кардеља и улици Вељка Влаховића, на Келебији. У централној-матичној школској згради настава се одвија од 1. до 8. разреда, док је у подручним школама настава организована за узраст од 1. до 4. разреда.

Образовно-васпитни рад се у свим објектима одвија двојезично, на српском и мађарском језику.

Школа је вежбаоница за студенте Учитељског факултета на мађарском наставном језику у Суботици већ двадесет година. Такође је чланица Партнерских школа за учење немачког језика (PASCH). Регистрована је у Центру за талентоване ученике у Мађарској (Tehetségpont).

Види још[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Osnovna škola “Sečenji Ištvan. Edukacija. Приступљено 3. 1. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]