ОШ „Хуњади Јанош” Чантавир

Са Википедије, слободне енциклопедије
ОШ „Хуњади Јанош”
Чантавир
Типдржавна
Основана1785.
ЛокацијаТрг слободе 2, Чантавир
Чантавир, Суботица
Држава Србија
Веб-сајтhttp://hunyadi.edu.rs/

ОШ „Хуњади Јанош” у Чантавиру, насељеном месту на територији града Суботице, државна је образовна установа, баштини традицију основане 1785. године. Школа носи име по Јаношу Хуњадију, мађарском племићу српског порекла.[1]

Године 1817. отворена је нова зграда за школску наставу, која је више од сто година била коришћена за наставу да би у недавној прошлости била уништена. Још 1960. године се настава одвијала у 14 школских зграда, сеоској школи и истуреним одељењима, а 1962. године школа је добила два нова павиљона, да би 1971. године, била богатија за фискултурну салу. Последње проширивање школе се догодило 1976. године када је изграђено забавиште као и зграда за наставу у нижим разредима са шест учионица.

Данас, Основна школа се састоји од централног дела у Чантавиру и два истурена одељења у Вишњевцу и Бачком Душанову. У централном делу школе настава се одвија у седам засебних објекта са укупно 27 учионица. У Вишњевцу се налазе две учионице, а у Бачком Душанову једна у којима се изводи настава.

Види још[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Osnovna škola “Hunjadi Janoš. Edukacija. Приступљено 5. 1. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]