Област Шакотан

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Локација области Шакотан у субпрефектури Ширибеши

Област Шакотан (јап. 積丹郡) Shakotan-gun се налази у субпрефектури Ширибеши, Хокаидо, Јапан.

2004. године, у области Шакотан живело је 2.947 становника и густину насељености од 12,37 становника по км².[1] Укупна површина је 238,20 км².

Вароши и села[уреди]

Географија и клима[уреди]

Област Шакотан је полуострво и налази се на југозападној обали Хокаида. Област се граничи са градом Отару у области Ширибеши на истоку и око четрдесет миља од главног града префектуре Сапоро. Област Шакотан одликује се стрмим планинама као висоравнима на висини од 1,300 м прошаране равницама који одговарају за пољопривреду. Мала потоци теку са планина уливајући се у мале мочвара и бара.

Област Шакотан има влажну континенталну климу. Као и код многих области на Хоккаиду, температура округа варира, од благих, влажних лета до крајње снежних зима.

Економија[уреди]

У економији области Окружног доминира пољопривреда, привредни риболов и у мањој мери локални туризам. Село Шакотан је познато по свом великом излову морског јежа, иако је у последњих неколико година влада морала да ограничи њихов излов. Туристи, углавном из Сапороа, долазе у област због рибарења и уживања у прелепим областима полуострва.

Референце[уреди]

  1. ^ „Population Census”. StatisticsBureau. 


Координате: 43°17′49″ СГШ; 140°27′58″ ИГД / 43.297° СГШ; 140.466° ИГД / 43.297; 140.466