Округ Нојнкирхен

С Википедије, слободне енциклопедије
Карта округа Нојнкирхен

Нојнкирхен (нем. Neunkirchen) је област (Kreis) у средини државе Сар, у Немачкој. Суседне области су Санкт Вендел, Кусел, Сарпфалц, Сарбрикен, Сарлуј. Њено име Neunkirchen на немачком језику значи девет цркава.

Историја[уреди | уреди извор]

Област Отвајлер је створена 1814. Међутим, њена историја се може пратити од 1545, када је основана као Хершафт Отвајлер (Herrschaft Ottweiler), а касније је била Амт Отвајлер (Amt) и Оберамт Отвајлер (Oberamt Ottweiler), и током Наполеонских ратова Кантон Отвајлер (Kanton Ottweiler). Две године након што је основана, призната је, 1816, одредбама Бечког конгреса. 1866, је пропао покушај да се главни град области премести у Нојнкирхен. 1974, области су реорганизоване, али је највећа промена била промена главног града, а самим тим и имена у Нојнкирхен. Неки делови администрације су остали у Отвајлеру.

Географија[уреди | уреди извор]

Цела област се налази у индустријској зони, чији је центар у Сарбрикену. Налази се на обе стране реке Блис, главне притоке реке Сар.

Разно[уреди | уреди извор]

Од 1985, област се понекад назива Област ружа, због много ружичњака који се могу видети у овој области. Чак се сваке године проглашава краљица ружа.

Грб[уреди | уреди извор]

Грб Нојнкирхена На горњем делу грба се налази лав Насауа, јер је облашћу владала једна грана куће Насау (Насау-Сарбрикен, касније Насау-Отвајлер). На доњем делу се налазе главни симболи два највећа града у области, ружа Отвајлера и точак Нојнкирхена.

Градови и општине[уреди | уреди извор]

Градови Општине
  1. Нојнкирхен
  2. Отвајлер
  1. Епелборн
  2. Илинген
  3. Мерхвајлер
  4. Шифвајлер
  5. Шпизен-Елферзберг

Спољашње везе[уреди | уреди извор]