Оркестар Шајка

С Википедије, слободне енциклопедије

Оркестар Шајка је музички састав из Београда, који се бави староградском и народном музиком. Са 100 песама учествовали у стварању изванредне компилације „Староградски Бисери“ на 9 компакт дискова у издању дискографске куће Hi-Fi Centar. На њој се налазе сами бисери староградске и народне музике.

Оркестар већ дуги низ година музицира у непромењеном саставу и иза њих стоји неколико десетина хиљада сати заједничког свирања. Свирају на свим врстама прослава (музика за свадбе, крштења, рођендане...) у акустичарској варијанти. Свирају и озвучену акустику као и такозване струјашке варијанте тј. са електричним инструментима (електрична гитара, виолина, хармоника, клавијатуре, певачица) са веома широким репертоаром народне староградске музике.

Чланови састава:[уреди | уреди извор]

Први ауторски албум[уреди | уреди извор]

Крајем 2014. године издају свој први ауторски албум под називом "Кад стварност изгуби сјај". Осим чланова оркестра на изради албума учествовали су и Веса Малданер као тонски сниматељ и продуцент, Неша Балалајка и Предраг Баралић као музичари и пратећи вокали Александра Грујић, Биљана Вукотић, Славка и Ана Барбул. Посебну захвалност Бранку Милановићу који је поклонио своје дивне песме за овај пројекат.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]