Помоћ:Извештаји

С Википедије, слободне енциклопедије

Можда сте тражили Помоћ:Како да отворим налог? или Википедија:Списак правила и смерница Википедије.


Википедијини извештаји или протоколи јесу аутоматски генерисани спискови радњи одређеног типа излистаних према задатим параметрима, као што су време кад су обављене или ко их је обавио, или над којим корисником или страницом су обављене. Радње које се бележе у извештајима подразумевају брисање и враћање страница, премештање (преименовање) страница, блокирање и деблокирање, стављање и скидање заштите страница, креирање корисничких налога, извештаји филтера злоупотреба, и сл.

У изештајима се могу излистати све радње које је обавио неки корисник (пријављен или непријављен), као и радње које су извршене над неким корисником (пријављеним или непријављеним) или над неком вики страницом.


Преглед извештаја[уреди | уреди извор]

Ако желите да погледате неки извештај, треба да одете на страницу Посебно:Извештај. Тамо можете одредити које радње желите да излистате, као и по којим параметрима (датум, време, корисник, страница). Такође можете и директно отићи на листу са већ унапред одређеним параметрима, као нпр. на страницу Посебно:Извештај/block, на којој се излистава историја блокирања. Други параметри које можете користити су delete (историја брисања), rights (историја корисничких права), protect (историја закључавања), upload (историја слања) и patrol (историја патролирања).

Линк ка извештају радњи које су у вези са одређеном страницом налази се на табу „историја“, одмах испод заглавља. Линк ка извештају радњи везаних за одређеног корисника могу да се нађу на левом панелу корисничке странице или странице за разговор и зове се Протоколи. То су, међутим радње које је извршио тај корисник. За радње које су над тим корисником извршене, као нпр. блокирање, треба да унесете име корисника у поље „Наслов“, а не „Корисник“. Водите рачуна да у то поље унесете комплетно име корисничке странице корисника за ког желите да погледате протокол, а не само његово корисничко име, другим речима, унесите Корисник:Корисничко име, а не само Корисничко име. (Овој конфигурацији се може директно приступити преко таба историја корисникове корисничке странице.)

Други извори где се могу погледати извештаји[уреди | уреди извор]

Остали извештаји се могу видети у именском простору Посебно. За више информација погледати Помоћ:Посебне странице и Посебно:СпецијалнеСтране