Понашај се као дама, размишљај као мушкарац

С Википедије, слободне енциклопедије

Понашај се као дама, размишљај као мушкарац
Корица на српском језику
Настанак
Ориг. насловAct Like a Lady, Think Like a Man
АуторСтив Харви
ЗемљаСАД
Језикенглески
Садржај
Жанр / врста деланефикција
Темавезе, психологија, самопомоћ
Издавање
Издавање2009: HaperLuxe (енглески)
Број страница240
Превод
ПреводилацАлександра Чабраја
Датум
издавања
2009: Лагуна (српски)
Класификација
ISBN?9780061999574
OCLC?471823888

Понашај се као дама, размишљај као мушкарац (енгл. Act Like a Lady, Think Like a Man) америчка је књига самопомоћи из 2009. године Стива Харвија. Описује женама концепт о томе како мушкарци заиста размишљају о љубави, односима, интимности, посвећености и како да успешно управљају односом са мушкарцем.

Синопсис[уреди | уреди извор]

Стив Харви, домаћин чувене емисије Јутарњи програм Стива Харвија, ни сам не зна колико је изузетних жена упознао свих ових година. То су жене које су у стању да истовемено руководе приватним предузећем, савршено воде домаћинство с троје деце и волонтирају у хуманитарним организацијама. Па ипак, кад је реч о љубавним везама, никако не могу да схвате мушко понашање. Зашто? Стив сматра да је то зато што савете траже од других жена, а заправо им само мушкарац може објаснити како да пронађу и задрже мушкарца.[1]

Филмска адаптација[уреди | уреди извор]

Sony Pictures направио је два филма која се темеље на роману: Размишљај као мушкарац (2012) и Размишљај као мушкарац 2 (2014).

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Harvey, Steve (6. 10. 2009). „Act Like a Lady, Think Like a Man: What Men Really Think About Love, Relationships, Intimacy, and Commitment”. Harper Collins — преко Google Books. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]