Поново

С Википедије, слободне енциклопедије
Поново
Сингл извођача: Парни ваљак
Издат27. јануар 2022.
Форматстриминг
Жанрпоп рок
Дужина3:41
Језикхрватски
ИздавачCroatia Records
АуторХусеин Хасанефендић
Синглови Парни ваљак
Нема сигнала
(2019)

Поново
(2022)

Поново је песма хрватске рок групе Парни ваљак. Ово је последња нумера коју је Аки Рахимовски снимио пре смрти, а објављена је на дан његове сахране, 27. јануара 2022. године. Издавач сингла био је Croatia Records.

О песми[уреди | уреди извор]

Аутор текста и музике је Хусеин Хасанефендић Хус, гитариста Парног ваљка. Било је планирано да песма буде најава новог студијског албума и велике турнеје ове загребачке групе.[1][2] Међутим, 22. јануара 2022. године изненада је у Новом Месту преминуо Аки Рахимовски — суоснивач, фронтмен и певач Ваљка.[3] Поново је тако остала последња песма коју је овај музичар отпевао пре смрти.

Рахимовски је сахрањен 27. јануара 2022. у Алеји великана на загребачком гробљу Мирогој. На иницијативу Парног ваљка и Кроација рекордса, истог дана у 15 часова, тачно у време почетка сахране, више од 150 радио-станица са простора некадашње Југославије истовремено је емитовало песму Поново. Група и издавачка кућа су у заједничком саопштењу навели да се овом нумером опраштају од човека коме је музика била живот, који је својом неуништвимо енергијом постао синоним врхунског фронтмена и узор генерацијама. У саопштењу је стајало и следеће: Аки нас је изненада напустио, али његов дух и глас остаће заувек уписани у свима нама који смо уз Парни ваљак одрастали, заљубљивали се, смејали и плакали.[4]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]