Породица Кардашијан

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Породица Кардашијан
Kuwtk-poster.jpg
Породица Кардашијан
Преп. и као Keeping up with the Kardashians
Формат ријалити
Аутор Елиот Голдберг
Рајан Сикрест
Улоге Ким Кардашијан
Клои Кардашијан
Кортни Кардашијан
Роб Кардашијан
Крис Џенер
Брус Џенер
Кендал Џенер
Кајли Џенер
Земља  САД
Језик енглески
Број сезона 14
Број епизода 171 (Списак епизода)
Време трајања 22 минута
(2007–11)
42 минута
(2012–)
Продукција Фарназ Фарјам
Гил Голдшајн
Џеф Џенкинс
Џонатан Мари
Крис Џенер
Мелиса Бидвел
Рајан Сикрест
Емитовање
Емитер E!
Премијерно
приказивање

14. октобар 2007.
Емитовање у Србији
Емитер E!
Премијерно
приказивање

2007.
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Породица Кардашијан (енгл. Keeping up with the Kardashians) је америчка ријалити емисија која се емитује на Е! нетворку. Премијера прве епизоде била је 14. октобра 2007. године. Емисија прати животе породица Кардашијан и Џенер укључујући и животе Ким, Клои и Кортни Кардашијан. У току осам година приказивања шоу је доживео и своју експанзију и добио пропратне серијале као што су „Кортни и Клои освајају Мајами” и „Кортни и Ким освајају Њујорк”. Ријалити емисија је доживела велики успех, а сама породица је од овог ријалитија до 2010. године зарадила преко 65 милиона америчких долара.[1].

Чланови породице[уреди]

Члан породице Белешке
Крис Џенер Крис је мајка породице. Она и њен бивши муж Роберт Кардашијан имају кћерке Кортни, Ким, Клои и сина Роба. Крис и њен садашњи муж Брус имају кћерке Кендал и Кајли.
Брус Џенер Брус је био шампион десетобоја на Летњим Олимпијским играма 1976. Оженио је Крис 1991. и до дана данашњег, они заједно имају две кћерке. Има четворо деце из претходних бракова.Тренутно је променио пол и постао Kејтлин Џенер
Кортни Кардашијан Кортни је прва кћерка Крис и Роберта Кардашијана. Она је рођена сестра Ким и Клои, и полусестра Кендал и Кајли. Она и њен дугогодишњи дечко Скот имају троје деце заједно.
Ким Кардашијан Ким је друга кћерка Крис и Роберта, рођена сестра Кортни и Клои, а полусестра Кендал и Кајли. 2011. се удала за кошаркаша Криса Хамфриса, од којег се развела само 72 дана након венчања. Она и њен садашњи дечко Кање Вест имају кћерку, Норт и сина Сејнта. Ким је најпознатија од сестара Кардашијан. Очекују треће дете од сурогат мајке.
Клои Кардашијан Клои је трећа кћерка Крис и Роберта Кардашијана, рођена сестра Ким и Кортни, а полусестра Кендал и Кајли. Била је удата је за Ламара. Развели су се 2016. Тренутно очекује дете са Тристаном Тхомпсоном.
Роб Кардашијан Роб је једини син Крис и Роберта, рођени брат Ким, Клои и Кортни, а полу-брат Кендал и Кајли. Има кћерку Дрим са Блек Чајном.
Кендал Џенер Кендал је најстарија кћерка Крис и Бруса Џенера. Рођена је сестра Кајли Џенер, полу-сестра Ким, Клои, Кортни и Робу Кардашијан.
Кајли Џенер Кајли је друга кћерка Крис и Бруса Џенера. Рођена је сестра Кендал Џенер, полу-сестра Ким, Клои, Кортни и Робу Кардашијан.
Скот Дисик Скот је дугогодишњи дечко Кортни Кардашијан и отац њене деце.

Популарност[уреди]

У првом месецу приказивања, шоу је постао веома гледан у циљној групи од 18 до 34 године са око 1.3 милиона гледалаца[2].

У другој сезони, ријалити је наставио са добрим рејтинзима. Друга сезона је била гледанија од прве за 23%, гледало ју је у просеку 1.6 милиона гледалаца

Пета сезона је привукла у просеку око 3.11 милиона гледалаца, док је прва епизода четврте сезоне привукла 3.2 милиона гледалаца[3].

Рекорд емисије је 4.2 милиона гледалаца, у другој епизоди четврте сезоне[4].

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]