Портал:Кошарка

С Википедије, слободне енциклопедије

Портал Кошарка

Ова страница је портал за википедијанце које занима кошарка. Овде можете наћи линкове ка најинтересантнијим темама из кошарке. Такође овај портал има за циљ развој чланака из ове области на српској википедији.

Изабрани чланак

Слика месеца

Јесте ли знали...

Архива

Теме

Садржај

Сродни портали

Биографија

Марина Маљковић (Београд 26. септембар 1981) српски је кошаркашки тренер. Са 16 година почела је да се бави тренирањем, када је била асистент у Француској, у клубу за који је играла. Након што је дипломирала и добила лиценцу за кошаркашког тренера започела је самостални рад у локалном клубу Ушће. Тренирала је све млађе селекције, а сениорски тим је за двије године довела из Српске лиге у А лигу тадашње Србије и Црне Горе. Године 2007. почела је да тренира Хемофарм, са којим је освојила двије титуле првака државе, након чега је прешла у Партизан. Са Партизаном је освојила четири титуле првака Србије, а 2013. прешла је у Лион.

Године 2016. прешла је у Галатасарај, са којим је освојила Еврокуп, а од 2017. постала је и селектор женске репрезентације Србије, док је упоредо тренирала клубове клубове у Кини и Јапану. Године 2022. прешла је у Фенербахче, са којим је освојила Евролигу у сезони 2022/23. прву у каријери.

Са репрезентацијом Србије освојила је два пута Европско првенство и једном бронзану медаљу на Олимпијским играма.

Вести

Задаци

Уколико желите да помогнете у одржавању портала кошарка, овде ћете наћи чланке које је потребно направити/проширити. Ако сте приметили да неки чланак из области кошарке недостаје, а сами не можете да га напишете, молимо Вас да га унесете овде.

Актуелно

Добри чланци

Информације

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу) на тему кошарке молимо Вас да користите шаблон {{клица-кошарка}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Клице на ову тему можете наћи у категорији Клице кошарка.

Догађаји

Остали портали на српској википедији