Портал:Кошарка/Изабрани чланак мај 2013

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Филмски постер

Свемирски баскет (енгл. Space Jam) је амерички играни/цртани филм из 1996. године са Мајклом Џорданом, Вејном Најтом и Билом Маријем и ликовима из цртане серије Шашава дружина.

Бивша НБА суперзвезда Мајкл Џордан се опростио од активног играња кошарке да би започео каријеру професионалног играча бејзбола. У међувремену, господин Свакхамер, власник ванземаљског луна парка „Морон планина“, тражи нове атракције за свој пропадајући луна парк. Свакхамер шаље своје слуге да зароби Шашаву дружину, која живи испод површине земље.

Пошто ванземаљци нису много високи, Шашава дружина изазива ванземаљце на кошаркашку утакмицу. Да би се припремили за утакмицу, ванземаљци се враћају на површину Земље и краду таленте Чарлса Барклија, Патрика Јуинга, Магсија Боугса, Ларија Џонсона и Шона Бредлија ушавши у тела кошаркаша и одузимајући им њихове вештине. Ванземаљци су искористили украдене таленте да се трансформишу у џиновска створења које Шашава дружина не може сама да победи. Због тога Шашава дружина регрутује невољног Мајкла Џордана и његовог трапавог и приглупог асистента Стена Подолака.

даље ...
Остали изабрани чланци