Портал:НОБ/Препоручени чланци

Из Википедије, слободне енциклопедије
Portal NOB 2.svg

Портал о Народноослободилачкој борби народа Југославије  


Clanek tydne.svg ГЛАВНА СТРАНА Clanek tydne.svg РАЗГОВОР Clanek tydne.svg ЧЛАНЦИ Clanek tydne.svg ГАЛЕРИЈА Clanek tydne.svg ПРЕПОРУЧЕНО Clanek tydne.svg НАРОДНИ ХЕРОЈИ Clanek tydne.svg

Споменик „Позив на устанак“ у Бјеловару, рад вајара Војина Бакића Део споменика „Слобода“ на Иришком венцу, рад вајара Сретена Стојановића Споменик „Ослободиоцима Скопља“ у Скопљу, рад вајра Ивана Мирковића Споменик палим борцима у битци на Сутјесци у Долини хероја на Тјентишту Споменик народном хероју Сави Ковачевићу у Врбасу Споменик народном хероју Бошку Бухи на Јабуци, код Пријепоља Споменик жртвама рације у Новом Саду Споменик „Револуцији” (у лику народног хероја Стевана Филиповића) у Ваљеву, рад Војина Бакића

Рањенике не смијемо оставити

Ss-10.png

Ратни цитат


Догод будете чули на Љубином гробу пуцање наших пушака, Нијемци неће проћи. А када тога не буде, знајте да на њему нема више живих пролетера.

порука Врховном штабу НОВ и ПОЈ од бораца Друге чете Трећег батаљона Четврте црногорске бригаде, јуна 1943. године за време битке на Сутјесци.
Ss-cf-6.png

Изабрана фотографија 1

Ss-cf-8.png

Изабране и препоручене биографије

Ss-cf-8.png

Изабрани и препоручени чланци


Simple GA.svg Чланци о Народноослободилачкој борби, који су од стране википедијине заједнице, проглашени за добре чланке:

Логотип ПСРМ.svg Чланци о Народноослободилачкој борби, који су од стране Тима за Народноослободилачку борбу, проглашени за препоручене чланке:

Ss-cf-6.png

Изабрана фотографија 2


Вешање Лепе Радић
Вешање народног хероја Лепе Радић (1925—1943), 11. фебруара 1943. године у Босанској Крупи
Ss-cf-8.png

Списак свих чланака

Ss-cf-8.png

Партизанска споменица

Партизанска споменица 1941.
Партизанска споменица 1941.знак државног признања организаторима народног устанка и првоборцима Народноослодбоилачког рата
Ss-cf-8.png

Уредници

Уколико желите да учествујете у писању чланака о Народноослободилачкој борби позивамо вас да приступите Википедијином Тиму за Народноослободилачку борбу су. Чланови Тима су:

  1. Пинки, оснивач и уредник
  2. Горран
  3. Пламен
  4. Дражета
  5. Змија БГД
Ss-cf-8.png

Енциклопедија НОБ

А
Б
В
Г
Д
Ж
З
И
Ј
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
Ћ
У
Ф
Ц
Ч
Ш
Ss-cf-8.png

Хронологија НОБ

Ss-cf-6.png

Фотогалерија споменика из НОБ

Спомен-музеј Битке за рањенике на Неретви у Јабланици