Портал:Фудбал/Биографија децембар 2012

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Дејан Петковић

Дејан Петковић (рођен 10. септембра 1972. у Мајданпеку, Србија), је бивши српски фудбалер и бивши југословенски репрезентативац. У Србији је познат под надимком Рамбо, док је у Бразилу познатији под надимком Пет.

Одиграо је шест утакмица за репрезентацију СР Југославије, уз један постигнут гол.

Дејан Петковић је рођен у породици од оца Добривоја, саобраћајног техничара из Ниша, и мајке Милене, грађевинског техничара из Петровца на Млави, који су се упознали у Мајданпеку, где су обоје стигли у потрази за послом, а млади Дејан је фудбал кренуо да тренира у ФК Мајданпек.

Његова каријера је почела 1988. године, играњем у Радничком из Ниша. Он је постао најмлађи играч који је икада играо званичан меч у историји старе Југословенска Прва лига, а дебитовао је 25. септембра 1988. када је имао 16 година и 15 дана, против Жељезничара из Сарајева, престигавши рекорд Митра Мркеле за само 1 дан. Раднички је на крају освојио 3 бода победивши 4-0. Петковићев рекорд су до сада само оборили Славко Перовић и Данијел Алексић. До сада, Петковић помаже свом првом клубу који је запао у тешку ситуацију.

Даље...