Jump to content

Википедија:Гласање/Предлог/Затварање МЗЧКВНМ — разлика између измена

м (→‎Коментари: промаших годину; ово још и иде мени у прилог :))
Па долазимо ту до Диогеновог синдрома. Скупљамо непотребне и неупотребљиве ствари јер нам жао да бацамо, а онда једног дана само схватимо да морамо да изнајмимо други стан, јер од свих тих ствари којих нам је жао да бацимо, више немамо места у сопственој кући, јер ето, неко ће некад можда да их употреби (читај у нашем случају, преправи), ал ето, тај неко никако да се појави, а ми само нагомилавамо некорисне ствари. Ви само наставите овако, и једног дана ћете схватити да имате више тих мзчкв (како ли већ) него чланака у главном именском простору. То би било мало апсурдно, зар не? А старе ципеле, колико год оне нове биле, ником се не свиђају. Да имаш старијег брата, па да си морао да наслеђујеш од њега ствари, савршено би разумео о чему причам. А можда га и имаш, ал си имао среће, па не знаш шта је то кад ти стално натурају старе ствари (читај овде несређене ствари које ти мораш да сређујеш). И ајде, и ти си ми исто стари Википедијанац, па ми реци ти, јел некада неки мзчквм постао нормалан члнаак?--[[Корисник:Maduixa|<span style='color: Green'>Maduixa</span>]][[Слика:Gaim.svg|25px]] [[Разговор са корисником:Maduixa|<span style='color: Red'>kaži</span>]] 15:46, 17. јул 2007. (CEST)
:Како видим, [[Википедија:МЗЧКВНМ/Двојне и вишеструке звезде|Двојне и вишеструке звезде]] је постао чланак управо док је био под МЗЧКВНМ. Али мислим да није у томе поента. Ту тренутно има 47 подстраница, што је око хиљаду пута мање од укупног броја чланака, а пројекат постоји око годину и по. Пошто се стопа раста броја страница у овом пројекту не повећава неком урнебесном брзином, далеко је од истине да ће ово икад бити преоптерећење за нас, поготово с обзиром на то да имамо простора колико хоћемо. Вероватно би неке чланке и требало брисати одатле, али с друге стране, у главном простору имамо такође проблематичних чланака, од којих нису сви чак ни за МЗЧКВНМ. Уместо да се бавите главним именским простором који нам је далеко битнији, бавите се овим пројектом који никоме не смета и којим можемо да се позабавимо када број неенциклопедијиских чланака, чланака за чишћење, сређивање и прерађивање сведемо на довољни минимум. --[[Корисник:Dungodung|<span style="color:blue;">'''''филип'''''</span>]] [[Разговор са корисником:Dungodung|⁂]] 15:55, 17. јул 2007. (CEST)
::Да кажемо то на други начин: Од 14. фебруара 2006. (када је страница направљена), од 47 чланака колико има само 1 је постао чланак у главном именском простору? Кад се каже овако, много лошије звучи... Да, унапред знам да ће неко да се жали на ову реченицу (као што сам унапред знао да ће неко да се жали на горњу аналогију са новинама :Р)
::А ово задње ми личи на генералну ситуацију у Србији, коју баш и не бих да помињем у овом моменту. Све у свему, имамо пар великих проблема и гомилу малих (мањих), и нико ни не гледа ове мале (које је лакше решити) зато што сви причају о оним великим, тешким. Зар није слично и овде? Категорија за сређивање је велики проблем, јер у њој има много чланака а свакодневно долазе нови. Али, далеко од тога да сад због ње треба да игноришемо, рецимо, категорије за превод, ПОВ, неенциклопедијске чланке или МЗЧ. Тако да изјаве типа "шта се хватате за МЗЧ када имамо онолике за сређивање" такође не пије воду.
::Даље: питање "шта фали чувању ствари које ти не одговарају?". Одговор је веома прост: [[Википедија:Шта Википедија није|Википедија није складиште]]
::На крају, што се тиче коментара "ти текстови тамо стоје као материјал који '''можда''' може негде да се употреби": Нека ми неко објасни за шта (у једној енциклопедији) може да се употреби, рецимо, [[Википедија:МЗЧКВНМ/Соба 143|Соба 143]], [[Википедија:МЗЧКВНМ/Beki Car|Беки Цар]] или рецимо [[Википедија:МЗЧКВНМ/Napravio sam clanak|Направио сам цланак]]????
::[[Корисник:Darth Vader|Darth Vader]] 17:09, 17. јул 2007. (CEST)