Данило (пророк) — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
м
Падежи
м (Падежи)
Након персијског освајања Вавилона, Данило је задржан од стране „три поглавара“ царства за време владавине Дарија, те је стога био практично на челу државне управе, уз могућност да изведе Јеврејски народ из ропства (Данило 9), што је и учинио омогућивши им да се врате у своју домовину, иако се он није вратио са њима.
 
Данило је због верностверности јеврејском Богу био изложен прогону од стране супарника унутар краљевске администрације. Његова три пријатеља су баченибачена у ужарену пећ због одбијања да се поклоне вавилонском краљкраљу Навукодоносору као богу, али су на чудесан начин спашени. И Данло ће годину дана касније, бити бачен у лавовску пећину из истих разлога, али је и он чудом спашен, након чега вавилонски краљ издаје декрет о поштовању „Даниловог бога“ (Данило 6:26). То ће умногоме утицати и на кокначно проглашење краја јеврејског ропства у Вавилону([[536 пне]]).
 
Данило је постао пророк у позним годинама живота. Његова пророштва помињу касније и други јеврејски пророци: [[Исаија]], [[Јеремија (пророк)|Јеремија]] и [[Језекиљ (пророк)|Језекиљ]].
111

измена

Мени за навигацију