Пређи на садржај

Languages

On this Wikipedia the language links are at the top of the page across from the article title. Go to top.

Карловац — разлика између измена

м
Према последњем предратном попису становништва из [[1991]]. године, град Карловац имао је 59.999 становника, од чега Срба - 14.529 (24,21%). Данас је број [[Срби|Срба]] у граду знатно мањи. У Карловцу је седиште [[Епархија горњокарловачка|Горњокарловачке епархије]] [[Српска православна црква|Српске православне цркве]].
 
Крајем 2014. године, још увек непознати вандали су исписали погрдне и претеће графите на зидовима Саборног храма Светог Николаја у Карловцу.
Непознати починиоци су у ноћи између 14. и 15. фебруара 2015. уз употребу силе провалили у Саборни храм Светог Николаја у Карловцу. Обијањем бочних врата на храму причињена је већа материјална штета, а непознати вандали су у унутрашњости храма својим безбожним делом оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, те исте испретурали и побацали по храму. Од црквеног инвентара из храма су однесени сви крстови, поломљене рипиде и оштећен прибор за крштење. Крајем 2014. године, још увек непознати вандали су исписали погрдне и претеће графите на зидовима ове карловачке светиње.
 
Непознати починиоци су у ноћи између 14. и 15. фебруара 2015. уз употребу силе провалили у Саборни храм Светог Николаја у Карловцу. Обијањем бочних врата на храму причињена је већа материјална штета, а непознати вандали су у унутрашњости храма својим безбожним делом оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, те исте испретурали и побацали по храму. Од црквеног инвентара из храма су однесени сви крстови, поломљене рипиде и оштећен прибор за крштење. КрајемОвај 2014.догађај године,је јошодмах увекпо непознатиоткривању вандалипријављен сунадлежној исписалиполицијској погрднеуправи ичији претећеслужбеници графите на зидовима овесу карловачкеобавили светињеувиђај.
 
== Познате личности ==
103

измене