Михаило Ћуповић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 12: Ред 12:
|}
|}


'''Михаило Ћуповић''' ('''''Ћупо'''''), познати [[Златибор|златиборски]] пјесник, рођен је у [[Мокра Гора|Мокрој Гори]] 13-тог септембра 1934-те године. Живио је и радио у [[Чајетина|Чајетини]], гдје је и умро 12-тог септембра 2004-те године. Позната дјела су му збирке пјесама „И ја дижем два прста“, „Са извора Златибора“, „Увек заједно“, „Планина“, „Венац од ливадског цвећа“, „Хајде, деда, коњ ми буди“, „Најлепша је љубав поред реке“, драма „Немојте крвавити реку“, ратна драма „Ћутећи су говориле“ и монодрама „Земља“. Пјесме су му превођене и компоноване. Добитник је многих признања, међу којима је награда „Пјесници Републици“, расписана поводом тридесетогодишњице АВНОЈ-а у Јајцу.
'''Михаило Ћуповић''' ('''''Ћупо'''''), познати [[Златибор|златиборски]] пјесник, рођен је у [[Мокра Гора|Мокрој Гори]] 13-тог септембра 1934-те године. Живио је и радио у [[Чајетина|Чајетини]], гдје је и умро 12-тог септембра 2004-те године. Позната дјела су му збирке пјесама „И ја дижем два прста“, „Са извора Златибора“, „Увек заједно“, „Планина“, „Венац од ливадског цвећа“, „Хајде, деда, коњ ми буди“, „Најлепша је љубав поред реке“, драма „Немојте крвавити реку“, ратна драма „Ћутећи су говориле“ и монодрама „Земља“. Пјесме су му превођене и компоноване. Добитник је многих признања, међу којима је награда „Пјесници Републици“, расписана поводом тридесетогодишњице [[АВНОЈ]]-а у [[Јајце|Јајцу]].


==Видјети такође==
==Видјети такође==

Верзија на датум 24. септембар 2005. у 02:11

Михаило Ћуповић (Ћупо)
златиборски пјесник

рођен 13. септембар 1934.
Мокра Гора
преминуо 12. септембар 2004.
Чајетина

Михаило Ћуповић (Ћупо), познати златиборски пјесник, рођен је у Мокрој Гори 13-тог септембра 1934-те године. Живио је и радио у Чајетини, гдје је и умро 12-тог септембра 2004-те године. Позната дјела су му збирке пјесама „И ја дижем два прста“, „Са извора Златибора“, „Увек заједно“, „Планина“, „Венац од ливадског цвећа“, „Хајде, деда, коњ ми буди“, „Најлепша је љубав поред реке“, драма „Немојте крвавити реку“, ратна драма „Ћутећи су говориле“ и монодрама „Земља“. Пјесме су му превођене и компоноване. Добитник је многих признања, међу којима је награда „Пјесници Републици“, расписана поводом тридесетогодишњице АВНОЈ-а у Јајцу.

Видјети такође



Шаблон:Златибор