Импотенција — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м уклоњена категорија Пенис помоћу геџета HotCat
Нема описа измене
Ред 13: Ред 13:
| MeshID = D007172
| MeshID = D007172
}}
}}
'''Импотенција''' или '''ерективна дисфункција''' је у најопштијем смислу, [[неспособност]], немоћ у духовном, стваралачком, или неком другом смислу. У ужем смислу, полна немоћ мушкарца за обављање полног чина услед органских или [[психологија|психолошких]] узрока.
'''Импотенција''' је немогућност мушкарца да обезбеди задовољавајућу сексуалну активност. Док се у ужем смислу, полна немоћ мушкарца за обављање полног чина, услед органских или [[психологија|психолошких]] узрока, који трајно онемогућавају постизања и одржања задовољавајуће ерекције, означава као '''ерективна дисфункција,''' дотчле се у најопштијем смислу, појмом импотенција означава [[неспособност]], или немоћ у духовном, стваралачком, или неком другом смислу.


== Литература ==
== Литература ==

Верзија на датум 24. мај 2016. у 15:18

Импотенција
Класификација и спољашњи ресурси
МКБ-10F52.2, N48.4
МКБ-9-CM302.72, 607.84
DiseasesDB21555
eMedicinemed/3023
MeSHD007172

Импотенција је немогућност мушкарца да обезбеди задовољавајућу сексуалну активност. Док се у ужем смислу, полна немоћ мушкарца за обављање полног чина, услед органских или психолошких узрока, који трајно онемогућавају постизања и одржања задовољавајуће ерекције, означава као ерективна дисфункција, дотчле се у најопштијем смислу, појмом импотенција означава неспособност, или немоћ у духовном, стваралачком, или неком другом смислу.

Литература

Спољашње везе


Молимо Вас, обратите пажњу на важно упозорење
у вези са темама из области медицине (здравља).