Пређи на садржај

ФК Слога Бат 1924 — разлика између измена

нема резимеа измене
| socks2=FFFFFF
}}
'''ФК Слога Баточина''' је [[фудбал]]ски клуб из [[Баточина|Баточине]], основан [[1924]]. године. Тренутно се такмичи у [[ЗонаШумадијска Дунавокружна лига у фудбалу|ЗониШумадијској окружној Дунавлиги]], четвртомпетом такмичарском нивоу српског фудбала. Стадион Слоге се популарно назива стадион крај Лепенице и прима око 1000 гледалаца.
 
== Историја ==
Најтамнији период у новијој историји Слоге трајао је скоро четири године. Након повратка Слога је експресно од [[Општинска лига Баточина|Општинске лиге Баточина]] 2006/07. преко МОЛ „Југ“ стигла до Шумадијске лиге у којој у дебитантској сезони осваја четврту позицију, али се после фузије са другопласираним [[ФК Пролетер Јеловик|Пролетером]] из [[Јеловик]]а, пласирала у [[Зона Дунав у фудбалу|Зону Дунав]] у којој се и данас такмичи. У сезони 2009/10. Слога је заузела четврто место. Док је годину дана касније освојено шесто место. Боја клуба је плаво-бела.
 
У сезони 2011/12. освојено је седмо место, а наредне сезоне осмо место. Полусезона 2013/14 је најлошија откад играју у Зони Дунав, јер су заузели последње место. Међутим други део сезоне су одиграли знатно боље и сезону завршили на 10 месту и тиме обезбедили опстанак. Слично је било и следеће године. Први део сезоне су завршили на 14 месту, али су добром игром у другом делу заузели 8. место. Ипак, следеће сезоне су завршили на 14 месту и након седам година напустили четвртолигашко друштво.
 
== Новији резултати ==