Пређи на садржај

Разговор:Распад Југославије — разлика између измена

Значи, за две поменуте реченице треба пронаћи адекватан извор који отвореније говори о уплетености страних сила - ко у каквој мери је утицао, и колико од тога је јасно евидентирано. Јер није ни објективно ни логично тврдити, само зато што добро звучи, да је свако крив за распад Југославије само не они који су рат физички водили - Југословени. Да су нас само "натерали" да ратујемо, јер је на Балкану пре 1990. био савршени ред и слога. Википедија није место уличних аргумената попут "То су све наместили странци и CIA, они су нас посвађали." Јер какво је то онда било "братсво и јединство" кад су нас тако лако и брзо завадили и посвађали, одмах чим је Тито умро? Како нису у томе успели док је он био жив? Ово је превазиђена аргументација. Википедија би требала да мало озбиљније пише о распаду Југославије од писања таблоида и сагледавања неких наших "историчара" (свака част изузецима) -— <font face="Avantgarde">[[File:Alan_Ford_logo.png|36px|link=Корисник:Jozefsu]] [Корисник:Jozefsu]</font>[[Разговор са корисником:Jozefsu|<span style="color:#CC0000"><sup>'''–Разбибрига'''</sup></span>]] 21:14, 3. октобар 2016. (CEST)
:Што се тиче тога да ли се ради о разбијању постоји већи број референци само у гоогле укуцати "разбијање Југославије" и нема проблема. Што се чланка тиче ту има више проблема. Прво наглашавају се неке ствари попут Милошевића што наводи да је он довео до распада СФРЈ... Наводи се шта је рекла Мира Марковић?! Испаде да је она причала а сви остали ћутали. Главни проблем је што на ову тему постоје велика размимоилажења од аутора до аутора и не постоји јединствени став. Јаснија слика о овој теми ће доћи са временом тако да не треба журити са уређивањем. Ако хоћемо бољи чланак онда би било добро да не срљамо. [[Корисник:Alexmilt|Алекс]] ([[Разговор са корисником:Alexmilt|разговор]]) 01:24, 4. октобар 2016. (CEST)
 
"Ово је превазиђена аргументација. Википедија би требала да мало озбиљније пише о распаду Југославије од писања таблоида и сагледавања неких наших "историчара" (свака част изузецима)" - молим те да овде не оцењујемо шта је превазиђено а шта није, ко је историчар а ко "историчар". И да умањујемо нечији значај ако је наш или није наш. Свако има право на своје мишљење а треба да се види да ли је објављивао рецензиране радове или није или да ли су књиге са рецензијама и слично... [[Корисник:Alexmilt|Алекс]] ([[Разговор са корисником:Alexmilt|разговор]]) 01:35, 4. октобар 2016. (CEST)