КМФ Коперникус САС — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
нема резимеа измене
Овај зрењанински клуб малог фудбала основан је 1994. под именом САС. Популарна "луда дружина" никада није освојила Прву футсал лигу Србије,упркос томе да је САС у овом рангу провео 18 сезона.САС је трећи најстарији клуб малог фудбала у Србији,после сада већ не постојећег Марба и Економца.
 
2012. године КМФ САС добија спонзора и постаје КМФ САС Сагот.
2008. године долази до фузије КМФ Марба и КМФ Интермеца из [[Београд]]а, а нови клуб присваја традицију Марба. Од тада овај колектив носи име '''Марбо Интермецо'''.
 
Већ 2013. године САС Сагот испада из Прве футсал лиге Србије,у исто време познати српски клуб малог фудбала "Марбо" је пред гашењем,па долази до фузије ''КМФ САС'' и ''КМФ Марбо''.
Прву титулу првака тадашње [[Србија и Црна Гора|Србије и Црне Горе]] КМФ Марбо Интермецо осваја у сезони 2003/04. Период који ће уследити ће бити најсветлији у историји клуба. Освојена су 3 наредна првенства, па је Марбо постао четвороструки узастопни шампион. Сезона 2006/07. је била прва у самосталној Србији, те се Марбо наводи и као први шампион Србије.
 
У поменутом периоду, клуб је забележио и 4 учешћа у [[УЕФА футсал куп]]у (Лиги Шампиона). Највеће успехе су остварили у сезонама 2005/06. када су ушли међу 8 најбољих у Европи.
Анониман корисник

Мени за навигацију