Старац Милија — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м додата категорија Вукови певачи помоћу справице HotCat
сређивање
Ред 1: Ред 1:
'''Старац Милија''' и [[Старац Рашко]], обојица из [[Колашин]]а. Од Милије је [[Вук Стефановић Караџић|Вук Караџић]] [[1820]]. у [[Крагујевац|Крагујевцу]] записао једну од најлепших и највећих српских народних песама '''''[[Бановић Страхиња]]''''', коју је већ имао у више преписа али је Милијино певање било најлепше. Од Рашка је Вук забележио '''''[[Зидање Скадра на Бојани]]''''', а Рашко је и сам стварао песме, па је од њега и добра песма '''''[[Бој на Делиграду]]'''''.
'''Старац Милија''' и [[Старац Рашко]], обојица из [[Колашин]]а. Од Милије је [[Вук Стефановић Караџић|Вук Караџић]] [[1820]]. у [[Крагујевац|Крагујевцу]] записао једну од најлепших и највећих српских народних песама '''''[[Бановић Страхиња]]''''', коју је већ имао у више преписа али је Милијино певање било најлепше. Од Рашка је Вук забележио ''[[Зидање Скадра на Бојани]]'', а Рашко је и сам стварао песме, па је од њега и добра песма ''[[Бој на Делиграду]]''.


== Види још ==
== Види још ==

Верзија на датум 13. јануар 2017. у 19:28

Старац Милија и Старац Рашко, обојица из Колашина. Од Милије је Вук Караџић 1820. у Крагујевцу записао једну од најлепших и највећих српских народних песама Бановић Страхиња, коју је већ имао у више преписа али је Милијино певање било најлепше. Од Рашка је Вук забележио Зидање Скадра на Бојани, а Рашко је и сам стварао песме, па је од њега и добра песма Бој на Делиграду.

Види још