Чечево — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Чечево''' је село које се налази у Ибарском Колашину. У турском попису из [[1455]]. године село је имало 10 српских кућа. Сеоска црква је посвећена Светој Петки, а подигнута је [[1938]]. године на темељима старије, веће и шире цркве, која је постојала још у 14. веку. У средњем веку црква Св. Петке је имала велики углед код чечевског становништва, па је у случајевима спорова са Турцима код ње сазиван народни збор видјенијих људи који је предлагао решење и споразуме.
'''Чечево''' је [[село]] које се налази у [[Ибарски Колашин|Ибарском Колашину]]. У турском попису из [[1455]]. године село је имало 10 српских кућа. Сеоска црква је посвећена [[Света Петка|Светој Петки]], а подигнута је [[1938]]. године на темељима старије, веће и шире цркве, која је постојала још у [[14. век]]у. У средњем веку црква Св. Петке је имала велики углед код чечевског становништва, па је у случајевима спорова са [[Турци]]ма код ње сазиван народни збор видјенијих људи који је предлагао решење и споразуме.

{{клица-село-Србија}}


[[Категорија:Села у Србији]]
[[Категорија:Села у Србији]]

Верзија на датум 23. децембар 2007. у 12:47

Чечево је село које се налази у Ибарском Колашину. У турском попису из 1455. године село је имало 10 српских кућа. Сеоска црква је посвећена Светој Петки, а подигнута је 1938. године на темељима старије, веће и шире цркве, која је постојала још у 14. веку. У средњем веку црква Св. Петке је имала велики углед код чечевског становништва, па је у случајевима спорова са Турцима код ње сазиван народни збор видјенијих људи који је предлагао решење и споразуме.