Драгољуб Војнов — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Ред 36: Ред 36:
[[Категорија:Београђани]]
[[Категорија:Београђани]]
[[Категорија:Српски продуценти]]
[[Категорија:Српски продуценти]]
[[Категорија:Бивши студенти Универзитета уметности у Београду]]

Верзија на датум 21. јун 2017. у 18:25

Драгољуб Војнов
Датум рођења(1947-09-02)2. септембар 1947.(76 год.)
Место рођењаБеоград
  ФНРЈ

Драгољуб Војнов (рођен 2. септембра 1947. у Београду) је познати филмски епизодни глумац, продуцент и професор. Дипломирао је 1975. године организацију продукције филма на Академији за позориште, филм, радио и телевизију. На филму је почео да глуми током студија али је повремено глумио и касније. Најпознатији је по епизодним улогама у филмовима попут: Бубашинтер, Тамо и натраг, а и комичне епизодне улоге у хит комедијама: Лаф у срцу гдје глумио Анитиног млађег брата и улога Пањковића у хит комедији Тесна кожа.

Године 1976. запошљава се у филмској радној организацији Филм данас гдје прво ради на пословима организације производње филма, а већ 1978. године преузима функцију извршног продуцента у том филмском предузећу. Као извршни продуцент потписао је филмске наслове попут: Тамо и натраг, Хајдук, Сок од шљива, Лаф у срцу, Тесна кожа итд.

После 90-их прелази у слободан статус и тренутно предаје филмску продукцију на БК Академији. Задњих 10 година као директор филма потписао је домаће наслове као што су : Буђење из мртвих, Одбачен, С. О. С Спасите наше душе, хит комедију Мали Будо.

Живи и ради у Београду. Његов син је познати филмски драматург Димитрије Војнов.

Извори

Спољашње везе