Пређи на садржај

Kunilingus — разлика између измена

1.803 бајта уклоњена ,  пре 14 година
Žene koje su ekstremno gipke imaju mogućnost samokunilingusa, pri čemu žena svojim jezikom i usnama nadražuje vlastite genitalije ({{jez-lat|autocunnilingus}}, od grč. αυτος; -{autós}- - sam).
 
==Kulturološki trendovi==
 
Kunilingus, koji je tradicionalno bio bitan pre svega u [[lezbijka|lezbijskoj]] ljubavi, danas, od kad se ravnopravnost polova protegla i na seksualnost, vrlo često koriste i heteroseksualni parovi jer je neophodnost takvih seksualnih aktivnosti koje će zadovoljiti oba partnera, sve očitiji.
 
Istovremeno, sve je vidljivija promena trenda seksualnih aktivnosti. Pored toga, kako se obraća veća pažnja potrebama žena koje su uglavnom do duboko u [[20. vek]] bile u zapadnoj Evropi potpuno zanemarivane (bračna obaveza){{fact}}, ove aktivnosti demonstriraju promenu odnosa oba pola prema vlastitom telu i telu partnera. Sa seksualnosti se sve više uklanjaju [[tabu]]i. Znatiželja prema drugom postaje značajan sastavni deo polnih odnosa, a oslobađa se kreativni potencijal. Pre svega, kunilingus se kod mlađih generacija uspostavlja kao sastavni deo seksualnog života.
 
Ovakav razvoj ponašanja može se povezati pre svega uz savremeno okretanje temama tela, seksualnim željama, masivnom javnošću seksualnosti koja odgovara paradigmi ženskog uživanja. Prema proceni Džin Klams sa Instituta Mark Bloh, ova tematika dobija prednost pred tradicionalnim objektima: seksualno i intimno je postalo središte socijalne komunikacije, čime se može smisleno objasniti aktuelni društveni razvoj. Telo je vrlo dugo ostalo prva adresa socijalnog disciplinovanja pojedinca; danas se lako može opaziti de-determinacija tela socijalnim i obrnuto određenim socijalnim kroz libido tela i njegov potencijal da uživa (Klams 2006). To okretanje pojedinca u postmodernom društvu seksualitetu kao superlativu užitka za muškarca i ženu treba vrednovati u ovim ukupnim društvenim međuozavisnostima, a osim toga može se vrlo dobro prepoznati i u aktuelnoj beletristici.
 
==Kontraverznosti==