Пређи на садржај

Ратови звезда: Епизода I – Фантомска претња — разлика између измена

Док су ходали, сусрели су деветогодишњег дечака-роба [[Дарт Вејдер|Анакина Скајвокера]], надареног пилота и инжињера који је направио свог властитог дроида [[С-3РО|Ц-3ПО-а]], а који му помаже око кућних послова. Kвај Гон у њему осети снажно присуство Силе и посумња да би он могао да буде "изабрани" (Џедај витез који ће према древном пророчанству донети равнотежу у Сили). Kвај Гон се опклади с Анакиновим власником, Ватом, око надолазеће трке; ако Анакин победи, биће ослобођен. Kвај Гон лаже Ватоа да је брод којим ће се Анакин тркивати његов властити. Анакин побеђује у трци и придружује се Kвај Гону и остатку екипе и крене на обуку за Џедаја, али је због свега тога присиљен да остави своју мајку Шми. Ускоро их напада ученик Дартх Сидиуса, Дарт Мол, кога су послали да би поновно ухватио краљицу Амидалу.
 
Након што су успели да побегну од напада, ЏедајииЏедаји доведу краљицу на главну планету Републике, Kоруксант[[Kорусант]] како би она замолила за помоћ свом народу у Галактичком сенату. Kвај Гон за то време обавештава Веће џедаја о нападу на њега који се догодио на планети Татуин па изражава сумњу да је нападач Сит. Kвај Гон такође пита веће хоће ли му дозволити да обучава младог Анакина као Џедаја, али веће, будући је забринуто за дечакову будућност која је обавијена страхом, његов захтев одбија. У међувремену сенатор Палпатин с Набуа уверава краљицу да у сенату предложи гласање за неповерење тренутном врховном канцелару Валоруму како би изабрали новог, јачег канцелара који ће помоћи да конфликт заврши. Она то и учини, па се заједно са Џедајима врати на Набу.
 
Након доласка на планету Набу, Падме открива да је она права краљица. Успева да наговори Ганганце на савезништво против Трговачког савеза. Док Џар Џар води свој народ у битку против војске дроида, краљица покушава да ухвати вођу савеза у граду Тид, а Анакин глуми пилота у једном од борбених бродова (у којем се нађе потпуно случајно) па се придружи пилотској борби против великог свемирског брода Савеза који контролише све дроиде. Покушавајући да пронађе начин како би напустио битку, он случајно улети у брод и разори га изнутра што узрокује онеспособљавање сензора и бродских машина, а што као поседицу има потпуно уништење војске дроида на планету Набу.
Анониман корисник