Sony Pictures — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Уклоњена "непостојећа" референца
Ред 22: Ред 22:
| информације =
| информације =
}}
}}
'''Сони пикчерс Интертејмент Инк.''' ({{јез-енгл|Sony Pictures Entertainment Inc.}}), такође познат и као ''Сони пикчерс'' и скраћено као ''СПЕ'', је [[Сједињене Америчке Државе|америчка]] индустрија забаве која продуцита, купује и дистрибутира филмски садржај (биоскопске филмове, телевизијски програм и снимљене видее) кроз више платформи. Ради као подружница компаније [[Сони Интертејмент Инк.]], која је власник за музички и филмски програм за [[Сони|Сони корпорацију]].<ref name="speprofile">"Sony Pictures Entertainment" [http://www.sonypictures.com/corp/aboutsonypictures.html About Sony Pictures] sonypictures.com, Retrieved on January 28, 2016</ref><ref name="sonysr">Sony Pictures Entertainment Inc. is a wholly-owned fifth-tier subsidiary of Sony Corporation ([https://www.sony.co.jp/SonyInfo/IR/library/h27_q4.pdf FY2015 Securities Report] (in Japanese), Sony Corporation)</ref> Главна канцеларија лоцирана је у [[Калвер Сити (Калифорнија)|Калвер Сити, Калифорнија]], обухвата [[Сони|Сонијеве]] филмове, телевизијску продукцију и дистрибуцију. Његова продаја у фискалној групи за 2015. годину, најављено је да би била 8.3 милијарди [[амерички долар|америчких долара]].<ref name="FY15"/>
'''Сони пикчерс Интертејмент Инк.''' ({{јез-енгл|Sony Pictures Entertainment Inc.}}), такође познат и као ''Сони пикчерс'' и скраћено као ''СПЕ'', је [[Сједињене Америчке Државе|америчка]] индустрија забаве која продуцита, купује и дистрибутира филмски садржај (биоскопске филмове, телевизијски програм и снимљене видее) кроз више платформи. Ради као подружница компаније [[Сони Интертејмент Инк.]], која је власник за музички и филмски програм за [[Сони|Сони корпорацију]].<ref name="speprofile">"Sony Pictures Entertainment" [http://www.sonypictures.com/corp/aboutsonypictures.html About Sony Pictures] sonypictures.com, Retrieved on January 28, 2016</ref><ref name="sonysr">Sony Pictures Entertainment Inc. is a wholly-owned fifth-tier subsidiary of Sony Corporation ([https://www.sony.co.jp/SonyInfo/IR/library/h27_q4.pdf FY2015 Securities Report] (in Japanese), Sony Corporation)</ref> Главна канцеларија лоцирана је у [[Калвер Сити (Калифорнија)|Калвер Сити, Калифорнија]], обухвата [[Сони|Сонијеве]] филмове, телевизијску продукцију и дистрибуцију. Његова продаја у фискалној групи за 2015. годину, најављено је да би била 8.3 милијарди [[амерички долар|америчких долара]].


== Референце ==
== Референце ==

Верзија на датум 20. август 2017. у 03:34

Сони пикчерс
подружница
СедиштеКалвер Сити, Калифорнија, САД
Руководиоци
Антони Винсиквера
Производифилм
Број запослених
3.500
Веб-сајтsonypictures.com

Сони пикчерс Интертејмент Инк. (енгл. Sony Pictures Entertainment Inc.), такође познат и као Сони пикчерс и скраћено као СПЕ, је америчка индустрија забаве која продуцита, купује и дистрибутира филмски садржај (биоскопске филмове, телевизијски програм и снимљене видее) кроз више платформи. Ради као подружница компаније Сони Интертејмент Инк., која је власник за музички и филмски програм за Сони корпорацију.[1][2] Главна канцеларија лоцирана је у Калвер Сити, Калифорнија, обухвата Сонијеве филмове, телевизијску продукцију и дистрибуцију. Његова продаја у фискалној групи за 2015. годину, најављено је да би била 8.3 милијарди америчких долара.

Референце

  1. ^ "Sony Pictures Entertainment" About Sony Pictures sonypictures.com, Retrieved on January 28, 2016
  2. ^ Sony Pictures Entertainment Inc. is a wholly-owned fifth-tier subsidiary of Sony Corporation (FY2015 Securities Report (in Japanese), Sony Corporation)