Пређи на садржај

Капетан Америка — разлика између измена

(Њујорк, везе за пријатеље)
Стивен Стив Роџерс је рођен 1920-их година у [[Менхетн]]у у [[Њујорк|Њујорку]]. Његов отац Јозеф Роџерс је умро док је Стивен био дијете, а мајка Сара док је он био у касним тинејџерским годинама. Ужаснут снимцима нациста у Европи, Стив је хтио да постане војник. Међутим, због његове слабости и болести, био је одбијен. Чувши Роџерсову искрену молбу да буде прихваћен у војску, генерал америчке војске Честер Филипс му је понудио да учествује у експерименту званом Операција:Препород. Стивен је прихватио и одвден је у тајну лабораторију у Вашингтон гдје је упознао Др Абрахана Ерскинеа (кодно име:Проф. Рајнштајн), творца Супер-војник формуле.
 
Након неколико седмица тестирања, Роџерсу је најзад даван Супер-војник серум. Стивен је изашао из вита-зрачне коморе са саршеним тијеломтелом. Нацистички шпијун који је посматрао експеримент је убио Др Ерскинеа само неколико минута након његовог завршетка. Ерскине је умро прије него што је формулу написао на папир, остављајући Стивена Роџерса јединим корисником његовог генија.
 
Роџерс је затим прошао кроз интензивне физичке и тренинг програме, учења гимнастике и војне стратегије. Три мјесеца касније је добио свој први задатак, да заустави нацистичког агента званог Црвена Лобања. Тада је добио црвени, бијели и плави костим дизајниран по узору на заставу САД Капетана Америке.
Анониман корисник