Пређи на садржај

Српска радикална странка — разлика између измена

м
нема резимеа измене
м (Скинуо заштиту са чланка Српска радикална странка)
мНема описа измене
 
Српски четнички покрет је подржавао идеју о [[Велика Србија|Великој Србији]]{{чињеница}}.
 
 
==СРС данас==
 
== Избори ==
 
 
=== Парламентарни избори ===
{{проширити}}<!--потребно је додати и податке са предходних избора-->
Кандидат Српске радикалне странке за [[Непосредни избори за председника Савезне Републике Југославије 2000.|председника Савезне републике Југославија 2000. године]] био је [[Томислав Николић]]. Највећи број гласова на тим изборима освојили су [[Војислав Коштуница]] и [[Слободан Милошевић]], а Николић је имао занемарљиво мали број гласова.
 
Између избора 2000. и 2004. оджаниодржани су избори за председника Србије који нису успели због мале излазности, а који су расписивани више пута. На тим изборима су први пут у другом кругу били Војислав Коштуница и [[Мирољуб Лабус]], а други пут уместо Лабуса је био Драгољуб Мићуновић. Војислав Шешељ је имао мали број гласова.
 
Кандидат Српске радикалне странке за председника Србије [[Томислав Николић]] је на [[Избори за председника Републике Србије 2004.|председничким изборима 2004.]] године освојио 30,60% и тиме победио у првом кругу, али је у другом кругу освојио 45,40% док је његов противкандидат [[Борис Тадић]] освојио 53,4% и постао [[председник Републике Србије]].