Хедонизам — разлика између измена

Иди на навигацију Иди на претрагу
1.247 бајтова додато ,  пре 2 године
нема резимеа измене
(+)
[[Епикур]]ов хедонизам је заправо продуховљени хедонизам. Он сматра да су душевни болови тежи од телесних, јер [[тело]] пати само због садашњих болова, а [[душа]] подноси и прошле и садашње, а можда и будуће болове под задовољством подразумевају одсуство телесних болова и душевног неспокојства. Пријатан живот пружа само [[разум]] који критички процењује разлоге за бирање или одбацивање мишљења. Погрешна мишљења представљају главни узрок за појаву душевних збрка и неспокојства.
 
{{патрљак}}
 
[[Атеистички сатанизам]] је заснован на хедонистичким уверењима како треба узети све што живот пружа и испуштовати сваки свој нагон,јер је то природа човека. Зато се и сам оснивач Сатанистичке цркве [[Антон Шандор Лавеј]] водио једним од најпознатијих хедонистичких цитатата : ''Узми све што ти живот пружа''.
{{светоназор|примери}}
 
Такође је познато да данашња омладина врви од хедонистичких мисли и идеја.Једна од најпознатијих таквих мисли је: ''Живи брзо,умри млад,буди леп леш''.Што се односи на то како треба да угођавамо себи,испробамо све и не размишљамо о последицама.
{{нормативна контрола}}
Музика 20. и 21. века допринела је развоју хедонистичких идеја које добри део популације прихвата.Такође, добар удео славе хедонистичке поруке стекле су и преко филмова и серија које су базиране на самим идејама истих.
 
[[Категорија:Хедонизам| ]]
Анониман корисник

Мени за навигацију