Номинална вриједност — разлика између измена

Иди на навигацију Иди на претрагу
м (Разне исправке; козметичке измене)
Када говоримо о [[полиса|полиси]] животног [[Осигурање|осигурања]], номинална вредност која се односи на овај појам је, заправо, одређени износ новца који се везује за политику самог осигурања и који се исплаћује породици корисника, односно, осигураника или некој другој блиској особи након његове смрти. Такође постоји и „двоструко обештећење” које се наводи у полиси и које подразумева да је осигурање дужно да у случају изненадне смрти осигураника исплати дупло већи износ од уобичајеног већ наведеним примаоцима.
 
Везано за имовину, здравствено или осигурање у случају несреће, номинална вредност подразумева максимални износ који се плаћа и који је наведен на главној страни [[полиcaполиса|полисе]].
 
Номинална вредност може да се односи и на стварну вредност нечег другог, а да то није само у финансијском и рачуноводственом домену појмова и алата. На пример, може се посматрати као неки план или концепт. У овом контексту, номинална вредност, заправо, посматра очигледну вредност одређене идеје, пре тестирања и спровођења плана или концепта.

Мени за навигацију