Тајролин ервејз — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
мНема описа измене
Ред 12: Ред 12:
| секундарни_хаб =
| секундарни_хаб =
| фокус_град = <div>
| фокус_град = <div>
* [[Аеродром Инзбрук]]
* [[Аеродром Инзбрук|Аеродром Инсбрук]]
* [[Аеродром Салцбург]]
* [[Аеродром Салцбург]]
</div>
</div>
Ред 26: Ред 26:
}}
}}


'''Тајролин ервејз - Тиролер Луфтфарт''' ({{јез-нем|Tyrolean Airways - Tiroler Luftfahrt GesmbH}}) је авио-компанија са седиштем у [[Инзбрук|Инсбрук]], [[Аустрија]]. Члан је [[Група Остријан ерлајнс]]а и [[Стар алајанс]]а, и користе име Остријан ероус у својој корпоративној групи. Главе [[Авио-чвориште|чвориште]] комапније налази се на [[аеродром Инсбрук]], са чвориштем на [[аеродром Беч]].
'''Тајролин ервејз Тиролер Луфтфарт''' ({{јез-нем|Tyrolean Airways Tiroler Luftfahrt GesmbH}}) је авио-компанија са седиштем у [[Инзбрук|Инсбрук]], [[Аустрија]]. Члан је [[Група Остријан ерлајнс]]а и [[Стар алајанс]]а, и користе име Остријан ероус у својој корпоративној групи. Главе [[Авио-чвориште|чвориште]] комапније налази се на [[аеродром Инзбрук|аеродром Инсбрук]], са чвориштем на [[аеродром Беч]].


== Историја ==
== Историја ==
Компанију ''Еркрафт Инсбрук'' су основали 1978. Гернот Лангес-Сваровски и Кристијан Швембергер-Сваровски. Име ''Тајролин ервејз'' је добила када су почели са редовним летовима1. априла 1980. [[Остријан ерлајнс]] је купио авио-компанију у марту 1998. У 2003. авио-компанија је добила ознаку Остријан ероуса и њихови авионима су примили сличне шаре Остријан ерлајнса, али су летели независно као Тајролин ервејз са база код [[Инзбрук|Инсбрука]].
Компанију ''Еркрафт Инсбрук'' су основали 1978. Гернот Лангес-Сваровски и Кристијан Швембергер-Сваровски. Име ''Тајролин ервејз'' је добила када су почели са редовним летовима1. априла 1980. [[Остријан ерлајнс]] је купио авио-компанију у марту 1998. У 2003. авио-компанија је добила ознаку Остријан ероуса и њихови авионима су примили сличне шаре Остријан ерлајнса, али су летели независно као Тајролин ервејз са база код Инсбрука.


== Дестинације ==
== Дестинације ==

Верзија на датум 30. октобар 2018. у 01:10

Тајролин ервејз
Tyrolean Airways
IATA ICAO Ознака
VO TYR TYROLEAN
Основана1978.
ЧвориштеАеродром Беч
Фокус градови
Клуб путникаMiles & More
Аеродромски салонSenator Lounge
АлијансаСтар алајанс
Флота55
Дестинације74
СедиштеИнсбрук,  Аустрија
Кључне личностиМанфред Хелдоплер
Веб-сајтwww.tyrolean.at

Тајролин ервејз – Тиролер Луфтфарт (нем. Tyrolean Airways – Tiroler Luftfahrt GesmbH) је авио-компанија са седиштем у Инсбрук, Аустрија. Члан је Група Остријан ерлајнса и Стар алајанса, и користе име Остријан ероус у својој корпоративној групи. Главе чвориште комапније налази се на аеродром Инсбрук, са чвориштем на аеродром Беч.

Историја

Компанију Еркрафт Инсбрук су основали 1978. Гернот Лангес-Сваровски и Кристијан Швембергер-Сваровски. Име Тајролин ервејз је добила када су почели са редовним летовима1. априла 1980. Остријан ерлајнс је купио авио-компанију у марту 1998. У 2003. авио-компанија је добила ознаку Остријан ероуса и њихови авионима су примили сличне шаре Остријан ерлајнса, али су летели независно као Тајролин ервејз са база код Инсбрука.

Дестинације

Тајролин ервејз лети до 6 дестинација у Аустрији и 72 дестинације у Европи.

Видите: Редовне линије Остријан ерлајнс група
Ф 100 (OE-LVF) на Аеродром Хитроу
ЕРЏ 145 (OE-LGH) на Аеродром Линц

Флота

Следећи је списак ваздухоплова у флоти Тајролин ервејза (од јануара 2010.):

Флота Тајролин ервејза
Авион Укупно Седиште Белешке
Бомбардијер КРЏ 200ЛР 10 50
Бомбардијер Деш 8 Q300 9 50
Бомбардијер Деш 8 Q400 11 72
Фокер 70 9 75
Фокер 100 16 100 1 авион приземљен
Укупно 55

Спољашње везе