Пређи на садржај

Ласта (авион) — разлика између измена

нема резимеа измене
м (Разне исправке)
| брзина_пењања = 510
}}
'''Авион Ласта (авион)''' је развијан за основно школовање пилота, у оквиру постојећег тростепеног система. Првим [[Тактичко – технички захтеви|тактичко – техничким захтевима]] (ТТЗ-ом) је дефинисан за потпуно и рационално оспособљавање [[пилот]]а, ученика за прелазак на авион [[Г-4 Супер Галеб]], на виши степен школовања и обуке. После [[авион]]а Г-4 Суперсупер Галебгалеб, предвиђено је да ученик пређе, на борбену обуку, на авион [[Ј-22 Орао|Орао]] и на будући [[Нови авион]]. Пре увођења у оперативну употребу борбених авиона, с мотором на млазни погон, тростепени систем школовања војних пилота се реализовао на [[Аеро-3]], затим на прелазном авиону [[Авион 522 (авион)|522]] и коначно на борбеним авионима [[Икарус С-49|С-49Ц]] и [[P-47 Тандерболт]].
 
Коначан, привремен прекид програма авиона „Ласта“ је проузрокован познатим догађањима на овим просторима, распадом [[држава|државе]], [[војска|војске]], економском кризом и распадом система финансирања, развоја и производње.
Пре тога је за прву верзију Ласта 1 лансирана производња предсерије, на основу резултата испитивања у лету. Затим је на крају производње предсерије истој производња обустављена. Израђен су нови тактичко – техничким захтеви и програм реализације за другу верзију Ласта 2, што је такође обустављено услед распада земље, политичке и економске кризе.
 
Крајем [[1993]]. године и почетком [[1994]]., у жељи да се пројекат настави, дефинисани су нови тактичко - технички захтеви, за стандард Ласта 95. Војнотехнички институт је урадио Програм реализације [[1995]]. године, на основу чега је урађен [[прототип]]. Извршена је ревизија ТТЗ-а, по филозофији да авион „Ласта“ буде ближи по летним карактеристикама, старом авиону Аеро-3, гледано у односу на претходну дефиницију. Без „оптрећења“ карактеристикама авиона Г-4 Суперсупер Галебгалеб.
 
Први лет авиона Ласта 95, извршио је пробни пилот Салко Хаџић, [[5. фебруар]]а [[2009]]. године.