Разговор:Српски Гестапо — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
м Нова страница: Желео бих да питам како се може заштити чланак на википедији?--~~~~
Ред 1: Ред 1:
Желео бих да питам како се може заштити чланак на википедији?--[[Корисник:Davidovicrasa|Davidovicrasa]] ([[Разговор са корисником:Davidovicrasa|разговор]]) 14:00, 16. фебруар 2009. (CET)
Не раузумем зашто сте обрисали чланак повезујући са кршењем наводних ауторских права када сам ја аутор и једног и другог текста. {{БП|Davidovicrasa}}

:Текст чланка је био идентичан као на поменутом сајту, а пошто Википедија нема [[Википедија:Дозволе за објављивање|дозволу за објављивање]] материјала са тог сајта, свако преписивање материјала представља кршење ауторских права. Све најбоље. --[[Корисник:Micki|<font face="Copperplate Gothic Bold" color="#1F85FF">micki</font>]] <strong>[[Разговор са корисником:Micki|<sup><span style="color:#03C03C">talk</span></sup>]]</strong> 23:00, 15. фебруар 2009. (CET)

да, ја сам аутор оба текста {{БП|Davidovicrasa}}

Истина, требало би о тој организацији подробније написати. Ја тренутно спремам једну обимнију студију о томе. Не знам каква права може неко да полаже на мој текст. Тај сајт тамо је без заштите ауторских права. Нисам знао за ову енциклопедију. Пре пар дана сам се регистровао {{БП|Davidovicrasa}}

Текст ће бити обрисан уколико се не обезбеди потребна дозвола. На сајти јасно стоји следеће: Copyright © 1998-2006. Ivan Bajlo i Vojska.net. Sva prava pridržana. Reproduciranje, prijenos, distribucija ili spremanje dijela ili cjeline sadržaja u bilo kojem obliku prije pisanog dopuštenja, zabranjeno je. Svi zaštitni znaci ili trgovački nazivi su vlasništvo njihovih vlasnika. --[[Корисник:Micki|<font face="Copperplate Gothic Bold" color="#1F85FF">micki</font>]] <strong>[[Разговор са корисником:Micki|<sup><span style="color:#03C03C">talk</span></sup>]]</strong> 23:21, 15. фебруар 2009. (CET)

ако сам ја добро разумео, неко други је власник мог текста који је објављен у Бојноистијском гласинику бр. 1 за 2008. ???? по ком основу?

ја сам и тамо написо извор, али неко је то скратио и објавио само текст без фуснота--[[Корисник:Davidovicrasa|Davidovicrasa]] ([[Разговор са корисником:Davidovicrasa|разговор]]) 23:37, 15. фебруар 2009. (CET)

ја сам као везу навео тај фамозни чланак на сајту ВОЈСКА НЕТ. То није довољно?

Свеједно не треба да се зове Српски Гестапо, јер се тај Гестапо односио на Србију, а не на Србе. Треба „Гестапо у Србији“ или нешто слично. Овако изгледа као да су Срби правили неки свој Гестапо, што није случај, него је њемачки гестапо оформио свој штаб у Србији, као и вјероватно у другим окупираним земљама. Можда га је правио и у неким већински јеврејским окружењима, па га не бисмо звали Јеврејски Гестапо, јер би то било „-{misleading}-“, неко Гестапо у (убацити мјесто). --[[Корисник:Дарко Максимовић|Дарко Максимовић]] ([[Разговор са корисником:Дарко Максимовић|разг.]]) 00:58, 16. фебруар 2009. (CET)

'''На жалост он се званично звао Српски гестапо'''. То нисам желео да наведем ни у тексту на ВОЈСКА.НЕТ а ни овде. Одликован је чак и Гвозденим крстом, али то не желим да наведем. Жалосно је али је тако. Ја сам војни историчар. Запрепастио сам се кад сам видео да су чак и сва њихова досијеа сачувана. Фотографије које су у њима, не служе нам на част. Тамо су наши људи у униформама СС и пале, кољу, убијају. Чак један припадник извесни Марко Цвијовић из Ваљева, пријављује немачком гестапоу свога рођеног оца да је близак партизанима. Гестапо га хапси и стреља. Пре формирања ове јединице, немци извршили одабир. Један број љотићеваца, који ће касније, бити окосница овог одреда, учествовао је у бици на Кадињачи. Тамо их је, '''у немачким униформама''', а по прецизним немачким извештајима погинуло 204, и два дана касније, 1. децембра 1941, још 14
Директор архива Града Београда, ускоро, ће и да објави посебну књигу о '''Српском гестапоу''' са фотографијама и факсимилима. Сматрам да је боље да људи ипак нешто о томе знају--[[Корисник:Davidovicrasa|Davidovicrasa]] ([[Разговор са корисником:Davidovicrasa|разговор]]) 01:43, 16. фебруар 2009. (CET)

У праву си, боље да знају. Ако се тако звао, онда у реду. Наравно, било би добро да се стави референца да се тако звао. Такође, добро је, ради недвосмислености, да се стави у облику „...је био назив за формацију коју је њемачки гестапо образовао на подручју Србије, блабла...“. Такође ме занима зашто чланак стално бива унапређиван а затим потпуно обрисан па тако све у круг? :) --[[Корисник:Дарко Максимовић|Дарко Максимовић]] ([[Разговор са корисником:Дарко Максимовић|разг.]]) 02:48, 16. фебруар 2009. (CET)

Неко ми стално брише текст. Ја сам написао нову страницу под називом [[''Први београдски специјални борбени одред Српски Гестапо'']] то је био пун званични назив. Ваљда сада нико неће да то брише. --[[Корисник:Davidovicrasa|Davidovicrasa]] ([[Разговор са корисником:Davidovicrasa|разговор]]) 10:02, 16. фебруар 2009. (CET)

Верзија на датум 16. фебруар 2009. у 15:00

Желео бих да питам како се може заштити чланак на википедији?--Davidovicrasa (разговор) 14:00, 16. фебруар 2009. (CET)[одговори]