Снежана Дакић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 45: Ред 45:
Још током средње школе почела је да ради на радију, па због мањине слободног времена одрекла каријере професионалне спортисткиње и започеле новинарске каријеру. У средњим школама уписује се [[Филолошки факултет у Београду]], смер шпански језик и књижевност. Признаје да је одувек занимале хуманистичке науке, али да се плашила да неће моћи да пронађе посао уколико заврши [[Филозофија|филозофију]] или [[Психологија|психологију]]. Дипломирала је [[1998]]. године. Била је удата за бизнисмена Владимира Микића с којим има ћерку Лауру. Живи и ради у Београду.
Још током средње школе почела је да ради на радију, па због мањине слободног времена одрекла каријере професионалне спортисткиње и започеле новинарске каријеру. У средњим школама уписује се [[Филолошки факултет у Београду]], смер шпански језик и књижевност. Признаје да је одувек занимале хуманистичке науке, али да се плашила да неће моћи да пронађе посао уколико заврши [[Филозофија|филозофију]] или [[Психологија|психологију]]. Дипломирала је [[1998]]. године. Била је удата за бизнисмена Владимира Микића с којим има ћерку Лауру. Живи и ради у Београду.


Новинарску каријеру је почела још као средњошколка у омладинском радију „[[Индекс 202]]“. Након тога је на „[[Студио Б|Студију Б]]“ водила емисија „[[Прекобројни час |Прекобројни час]]“, „[[Нико као ја]]“ на Радију „Београд“. Од [[1991]]. године радила је на Радију „[[Политика]]“ као новинар, уредник и презентер вести. Њена емисија „[[У тренду]]“ почела је да се емитује прво на радију, а потом и на Телевизији „Политика“. Проширено издање колажне емисије „[[У тренду]]“ је од [[2000]]. до [[2006]]. године уређивала и водила на Телевизији „[[РТВ БК|БК]]“. С новим концептом и у новом формату, те под именом „[[Живот у тренду]]“ Снежана је 2007. године своју емисију почела да ради на телевизији „[[Пинк]]“. Од [[2015]]. до [[2017]]. године је аутор, уредник и водитељ бројних емисија на „[[Женској ТВ]]“, а од краја [[2017]]. године води јутарњи програм викендом на телевизији „[[Хепи]]“. Дакићеву су многи почетници модног новинарства у [[Србија|Србији]], током дугогодишњег каријере успели да интервјуише многе светске дизајнере, модне креаторе, глумце, моделе и певаче, те да публици на овом простору донирају ексклузивне извештаје са великим модним догађајима. Њена емисија „У тренду“ је недавно прославила [[20]]. годишњицу постојања. Током досадашњег каријере Дакићева и њена емисија освојила је бројне престижне награде, а 2017. године проглашена је Нај женом [[21.]] вијека.
Новинарску каријеру је почела још као средњошколка у омладинском радију „[[Индекс 202]]“. Након тога је на „[[Студио Б|Студију Б]]“ водила емисија „[[Прекобројни час |Прекобројни час]]“, „[[Нико као ја]]“ на Радију „Београд“. Од [[1991]]. године радила је на Радију „[[Политика]]“ као новинар, уредник и презентер вести. Њена емисија „[[У тренду]]“ почела је да се емитује прво на радију, а потом и на Телевизији „Политика“. Проширено издање колажне емисије „[[У тренду]]“ је од [[2000]]. до [[2006]]. године уређивала и водила на Телевизији „[[РТВ БК|БК]]“. С новим концептом и у новом формату, те под именом „[[Живот у тренду]]“ Снежана је [[2007]]. године своју емисију почела да ради на телевизији „[[РТВ Пинк|Пинк]]“. Од [[2015]]. до [[2017]]. године је аутор, уредник и водитељ бројних емисија на „[[Женској ТВ]]“, а од краја [[2017]]. године води јутарњи програм викендом на телевизији „[[Хепи]]“. Дакићеву су многи почетници модног новинарства у [[Србија|Србији]], током дугогодишњег каријере успели да интервјуише многе светске дизајнере, модне креаторе, глумце, моделе и певаче, те да публици на овом простору донирају ексклузивне извештаје са великим модним догађајима. Њена емисија „У тренду“ је недавно прославила [[20]]. годишњицу постојања. Током досадашњег каријере Дакићева и њена емисија освојила је бројне престижне награде, а 2017. године проглашена је Нај женом [[21.]] вијека.


Своје знање и искуство већ неколико година преноси студентима на факултету за културу и медије Универзитета Мегатренд у [[Београд|Београду]].
Своје знање и искуство већ неколико година преноси студентима на факултету за културу и медије Универзитета Мегатренд у [[Београд|Београду]].

Верзија на датум 14. јун 2019. у 21:57

Снежана Дакић
Снежана Дакић
Лични подаци
Датум рођења(1969-00-{{{day}}})1969.
Место рођењаБеоград,  Југославија
РелигијаПравославље
Занимањеновинар и професор
Породица
Деца1

Снежана Дакић је српска радијска и телевизијска уредница, новинарка и водитељка, професор шпанског језика и књижевности, те асистент на предмету Радио и ТВ новинарство и Агенцијско новинарство на Факултету за културу и медије Универзитета Мегатренд.

Биографија

Рођена је 19. марта 1969. године у Београду. Живела је у насељу Карабурма и похађала Основну школу „Степан Стево Филиповић“. Била је једна од троје вуковаца у свом одељењу. Након тога уписана је Пету београдску гимназију, новинарски смер. И током средње школе је била одличан ђак, па је и тада стекла Вукову диплому. Матурски рад је припремала у часопису „НИН“ где јој је ментор био Александар Тијанић.

Двије године се бавила уметничким клизањем, а након тога атлетским дисциплинама скок у вис и скок у даљини које је тренирала пет година.[1] Углавном је освајала бронзане и сребрне медаље, добила је и по неко злато. У једном интервјуу казала је да је редовно тренирала, али да није била „олимпијска нада“.

Још током средње школе почела је да ради на радију, па због мањине слободног времена одрекла каријере професионалне спортисткиње и започеле новинарске каријеру. У средњим школама уписује се Филолошки факултет у Београду, смер шпански језик и књижевност. Признаје да је одувек занимале хуманистичке науке, али да се плашила да неће моћи да пронађе посао уколико заврши филозофију или психологију. Дипломирала је 1998. године. Била је удата за бизнисмена Владимира Микића с којим има ћерку Лауру. Живи и ради у Београду.

Новинарску каријеру је почела још као средњошколка у омладинском радију „Индекс 202“. Након тога је на „Студију Б“ водила емисија „Прекобројни час“, „Нико као ја“ на Радију „Београд“. Од 1991. године радила је на Радију „Политика“ као новинар, уредник и презентер вести. Њена емисија „У тренду“ почела је да се емитује прво на радију, а потом и на Телевизији „Политика“. Проширено издање колажне емисије „У тренду“ је од 2000. до 2006. године уређивала и водила на Телевизији „БК“. С новим концептом и у новом формату, те под именом „Живот у тренду“ Снежана је 2007. године своју емисију почела да ради на телевизији „Пинк“. Од 2015. до 2017. године је аутор, уредник и водитељ бројних емисија на „Женској ТВ“, а од краја 2017. године води јутарњи програм викендом на телевизији „Хепи“. Дакићеву су многи почетници модног новинарства у Србији, током дугогодишњег каријере успели да интервјуише многе светске дизајнере, модне креаторе, глумце, моделе и певаче, те да публици на овом простору донирају ексклузивне извештаје са великим модним догађајима. Њена емисија „У тренду“ је недавно прославила 20. годишњицу постојања. Током досадашњег каријере Дакићева и њена емисија освојила је бројне престижне награде, а 2017. године проглашена је Нај женом 21. вијека.

Своје знање и искуство већ неколико година преноси студентима на факултету за културу и медије Универзитета Мегатренд у Београду.

Види још

Извори

Референце