IONISx — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
ознаке: мобилна измена мобилно веб-уређивање
Нема описа измене
ознаке: мобилна измена мобилно веб-уређивање
Ред 1: Ред 1:
{{Infokutija veb-sajt-lat
{{Infokutija veb-sajt-lat
|ime = IONISx
|ime = IONISx
|logo = [[File:Ionisx-logo-quadri.png|230px]]
|logo = [[File:Ionisx-logo-quadri.png|200px]]
|URL = {{URL|https://ionisx.com}}
|URL = {{URL|https://ionisx.com}}
|tip = onlajn obrazovanje
|tip = onlajn obrazovanje

Верзија на датум 1. јануар 2021. у 20:14

IONISx
Veb-adresaionisx.com
Komercijalnostda
Tip
onlajn obrazovanje
Dostupan ufrancuski jezik
VlasnikIONIS Education Group
TvoracMarc Sellam
Trenutni statusaktivan

IONISx je neprofitabilna obrazovna organizacija koja nudi veliki broj onlajn kurseva MOOCS. Osnivači ove organizacije su Marc Sellam i Fabrice Bardèche sa IONIS Education Group[1]. IONISx sarađuje sa mnogo univerziteta kako bi obezbedila onlajn kurseve. Kursevi koji se mogu pohađati su iz oblasti fizike, elektrotehnike, hemije, medicine, biologije, sociologije, matematike, informatike, ekonomije itd.

Kursevi

Kursevi širokog spektra koji se protežu od humanističkih nauka, medicine, biologije, sociologije, matematike, ekonomije, i informatike, kao i drugih oblasti traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Koncipirani su na principu interaktivnog online učenja gde kompletan nastavni materijal i podršku eminentnih predavača polaznici dobijaju besplatno. Na kraju svakog modula polaže se test i dobija sertifikat o savladanom programu. Ovaj tip seminarskih studija nije deo standardnog obrazovanja, i polaznici taj kredit ne mogu koristiti kao zamenu za predmete koje slušaju na matičnim fakultetima ako su studenti, ali je znanje koje dobijaju dragoceno. IONISx smanjuje troškove kurseva koje nudi korišćenjem instant računara zasnovan na obeležavanju prema potrebi.

Šta čini ove kurseve posebnim?

Online kursevi su dostupni već duže vreme. Razlikuje ih činjenica da je ovo pravo iskustvo kursa. Počinje određenog dana, i polaznici kursa gledaju video snimke na nedeljnoj bazi i rade domaće zadatke. Ovo su pravi domaći zadaci za pravu ocenu, sa pravim rokom. Na kraju kursa, polaznici dobijaju sertifikat. Oni mogu da predstave taj sertifikat svojem poslodavcu i time dobiju bolji posao.

Samoobrazovanje

Samoobrazovanje je poseban vid obrazovanja koji se ostvaruje spostvenim naporom i po pravilu bez neposredne pomoći drugih ljudi. U 21. veku uz neverovatno razvijene tehnologije, klasično obrazovanje sve više i više gubi svoj smisao u onom obliku kako je funkcionisalo pre 30 i više godina. Naime, zahvaljujući pristupu svim mogućim informacijama i literaturi, danas su učenici i studenti u mogućnosti da bez problema znaju i saznaju više i od njihovih profesora. Danas svako ima mogućnost da uči više, brže i bolje.

Obrazovni uticaj

Svako ko ima pristup Internetu ima mogućnost da dobije visoko obrazovanje, dok je učenje svako prilagođuje tempu kakav mu odgovara. Čak i u lokalnim institucijama koje nemaju elitne profesore, studenti mogu da se rukovode i motivišu resursima koje obezbeđuje IONISx.

Partneri

IONISx je počela da radi u aprilu 2013. sa Политехнички институт за напредне науке, EPITA, EPITECH, Sup'Biotech, E-artsup, ISG, ETNA[2].

Reference

  1. ^ (језик: француски)IONIS Education Group lance sa plateforme numérique IONISx
  2. ^ (језик: француски)Le MOOC 2.0 est arrivé : l’expérience IonisX Архивирано на сајту Wayback Machine (18. март 2018)

Spoljašnje veze