Трансформерси: Доба изумирања — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Ред 93: Ред 93:
[[Категорија:Филмови на енглеском језику]]
[[Категорија:Филмови на енглеском језику]]
[[Категорија:Филмски серијали]]
[[Категорија:Филмски серијали]]
[[Категорија:Филмови студија Paramount Pictures]]

Верзија на датум 3. јануар 2021. у 19:23

Трансформерси: Доба изумирања
Филмски постер на српском језику
Изворни насловTransformers: Age of Extinction
Жанрнаучна фантастика
акција
РежијаМајкл Беј
СценариоЕрен Кругер по ликовима и играчкама компаније Хазбро
ПродуцентДон Марфи
Том Десанто
Лорензо ди Бонавентура
Ијан Брајс
Главне улогеМарк Волберг
Стенли Тучи
Келси Грамер
Никола Пелц
Џек Рејнор
Титус Веливер
МузикаСтив Џаблонски
СниматељАмир Мокри
МонтажаРоџер Бартон
Вилијам Голденберг
Пол Рубел
Продуцентска
кућа
Paramount Pictures
Година2014.
Трајање165 минута
Земља САД
Језикенглески
Буџет210 милиона долара
Зарада1,104 милијарде долара
Претходни
Следећи
Веб-сајтwww.transformersmovie.com
IMDb веза

Трансформерси: Доба изумирања (енгл. Transformers: Age of Extinction) је америчкинаучнофантастични акциони филм из 2014. године, режисера Мајкла Беја. Четврти је филм у истоименом серијалу и наставак је филма Трансформерси: Тамна страна Месеца (2011), док се радња одвија пет година након догађаја из тог филма. Сценарио је написао Ерен Кругер, са Стивеном Спилбергом и Бејом као извршним продуцентима. У главним улогама су Марк Волберг, Стенли Тучи, Келси Грамер, Никола Пелц, Џек Рејнор, Софија Мајлс, Ли Бингбинг, Титус Веливер и Ти Џеј Милер. Филм не укључује људске ликове из претходних филмова, док се уместо њих појављују нови људски протагонисти, као и многи нови Трансформерси, укључујући Диноботе. Трансформерси из претходних филмова који се и овде појављују су Оптимус Прајм, Бамблби, Речет, Брејнс и Мегатрон (сада познат као Галватрон). Филм је реализован 27. јуна 2014. године у ИМАКС и форматима.

Ово је био први филм који је снимљен мањим дигиталним ИМАКС камерама, као и другим филмским форматима, међу којима су ИМАКС 70 мм филмске камере, дигитал стерео 3Д, анаморфички и сферни 35 мм филм. Филм је добио негативне критике од стране критичара, који су критиковали време трајања, глуму, сценарио и режију, док су неки похвалили монтажу. Остварио је финансијски успех, зарадивши 1,104 милијарди долара широм света, што га је учинило најуспешнијим филмом из 2014. године, другим најуспешнијим филмом из серијала и 19. филмом који је зарадио преко милијарду долара. Такође је био и једини филм из 2014. који је зарадио преко милијарду долара. Прати га наставак Трансформерси: Последњи витез из 2017. године.

Радња

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Филм почиње после епске битке која је оставила град у рушевинама, али је свет спашен. Док људи покушавају да врате своје животе у нормалу, једна сумњива група ће се појавити са жељом да исконтролише ток историје, док ће древна, моћна, нова опасност престравити житеље Земље. Уз помоћ нове екипе људи, Оптимус Прајм и Аутоботи ће се супротставити најстрашнијем изазову до сад. У невероватној авантури, они ће бити уплетени у рат између добра и зла који ће довести до завршне борбе по целом свету.

Улоге

Глумац Улога
Марк Волберг Кејд Јегер
Стенли Тучи Џошуа Џојс
Келси Грамер Харолд Атингер
Никола Пелц Теса Јегер
Џек Рејнор Шејн Дајсон
Софија Мајлс Дарси Тајрил
Ли Бингбинг Су Јуеминг
Титус Веливер Џејмс Савој
Ти Џеј Милер Лукас Фланери
Питер Кален Оптимус Прајм
Френк Велкер Галватрон
Роберт Фоксворт Речет
Џон Гудман Хаунд
Кен Ватанабе Дрифт

Пријем

Филм је добио углавном лоше критике од критичара. Сајт Rotten Tomatoes му је дао рејтинг 18% и просечну оцену 3,9/10. Филм је, као и сви његови претходници, имао велики комерцијални успех, са буџетом од 210 милиона $ зарадио је 1,104 милијарди долара.

Спољашње везе