Jump to content

Јан Улрих — разлика између измена

199 бајтова додато ,  пре 3 месеца
#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
Од 1999. године, почела је седмогодишња доминација [[Ленс Армстронг|Ленса Армстронга]]. 2000. године су се по први пут такмичили једни против других, Улрих, Армстронг и Пантани. На првој етапи, Улрих је изгубио 20 секунди од Армстронга, а Пантани преко два минута. На десетој етапи, Улрих је изгубио четири минута од Армстронга, који је тада узео жуту мајицу. Армстронг је на крају освојио Тур са шест минута испред испред Улриха, који је завршио други и освојио класификацију за најбољег младог возача. Након Тура, Улрих је освојио осваја злато на олимпијским играма у друмској вожњи, а у вожњи на хронометар освојио је друго место, Армстронг је био трећи.
 
Године 2001., освојио је класик у Дортмунду, а у склопу припрема за Тур де Франс, возио је [[Ђиро д’Италија|Ђиро д’Италију]] и завршио је на 52 месту у генералном пласману. Пре Тура, освојио је национално првенство у друмској вожњи. На Тур де Франсу, опет је завршио иза Армстронга, а освојио је по трећи пут класификацију за најбољег младог возача. Након Тура, Улрих је освојио светско првенство у вожњи на хронометар по други пут у каријери.
 
У јуну 2002. године, Улрих је ниобио позитиван на [[амфетамин]], због чега је отпуштен из тима Телеком и суспендован на шест месеци.<ref>{{Cite web|url=http://autobus.cyclingnews.com/news/?id=2002/jul02/jul04news2|title=www.cyclingnews.com - the world centre of cycling|website=autobus.cyclingnews.com|access-date=2021-02-03}}</ref> Правдао се да је користио амфетамин уз [[екстази]] и због тога што није амфетамин користио са намером да побољша своје перфомансе, добио је минималну суспензију.
 
У марту 2003. Урлих се враћа бициклизму, у тиму Бјанки. Остварио је једну победу у Немачкој, а [[Лијеж—Бастоњ—Лијеж]] је завршио на 29 месту. Тур де Франс 2003. је био први после доста година на којем Улрих није био фаворит. У првој недељи, био је болестан и скоро се повукао. У Алпима је изгубио два минута од Армстронга, да би на хронометру вратио минут и по. На једној брдској етапи, Армстронг је погођен од стране навијача и пао је, а Улрих је чекао да се опорави, на крају је Армстронг узео Улриху 40 секунди и хронометар је одлучивао. На хронометру, Улрих је пао и све је било готово, завршио је други, 1' 11" иза Армстронга. Улрих је проглашен за спортисту године у Немачкој.