Саобраћај — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
339 бајтова додато ,  пре 14 година
нема резимеа измене
[[Категорија:Саобраћај]]
 
У многим деловима света, саобраћај је, уопште узевши, организован: петљама, саобраћајним сигналима, и знацима на раскршћима тако да олакша проток возила. У саобраћају могу учествовати возила на моторни погон, возила без сопственог погона (бицикли) и пешаци. Возила истог вида саобраћаја имају исто ограничење брзине и лако се међусобно допуњују. Саобраћајним сигналима могућно је усаглашавање и са осталим видовима саобраћаја.
 
Организован саобраћај драстично смањује време путовања. Иако возила чекају на раскрсницама, уштеда у времену је више него очигледна. Организован саобраћај може прећи у дезорганизован ванреднимнаступањем догађајемванредног догађаја, било да су у питању радови на путу, нека незгода, или препрека, као што је животиња која се нађе на путу, рушевине и сл. На изузетно прометним аутопутевима ометање може потрајати све док се саобраћај не прореди. Виљем Бити проучавао је ова ометања назвавши их '''саобраћајни таласи'''.
 
Симулација организованог саобраћаја укључује проучавање стохастичких процеса, као и примену једначина математичке физике на саобраћајни ток.
== Траке ==
 
[[Слика:I-80_Eastshore_Fwy.jpg|thumb|280px|left|Високо прометни аутопут са великим бројем трака]]
Када је улица довољно широка да може да омогући кретање више возила, једног поред другог, нормално је да се саобраћај издели у више трака, тј. паралелних саобраћајних коридора. Овде треба направити јасну разлику између '''коловозне''' и '''саобраћајне траке'''. Наиме, двосмерна улица има две коловозне траке, а свака од њих може имати по једну или више саобраћајних трака. Неке државе на путевима граде ониже бетонске зидове како би јасно раздвојиле две коловозне траке. У другим земљама, пак, траке уопште нису обележене, па их се возачи придржавају по инстинкту.
 
== Право првенства ==
 
[[Слика:Traffic_police_II.jpg|thumb|280px|left|Полицајац регулише саобраћај кадгод су светлосни сигнали у квару]]
Возила често долазе у конфликт интереса када се нађу једно другом на путу, тј. када им се намеравани правци укрсте. Главно правило које регулише овај проблем зове се '''првенство пролаза'''. Оно одређује који возач има право да први користи спорни део пута, а који је дужан да сачека.
 

Мени за навигацију