Пређи на садржај

Разговор са корисником:Sadko — разлика између измена

ознака: уређивање извора (2017)
:::{{ping|Orion1964}} Извор није кредибилан за дату изјаву. [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verifiability#Exceptional_claims_require_exceptional_sources WP:EXTRAORDINARY] тврдња захтјева озбиљнију референцу. Додатно, о измјенама на чланцима требамо разговарати на СЗР странице. Свако добро. — '''[[User:Садко|<span style="color:#CC6600;">Садко</span>]]''' [[User talk:Садко|<span style="color:#0c0609">(ријечи су вјетар)</span>]] 19:02, 8. јул 2022. (CEST)
::::Види Садко,ја овде са тобом покушавам да разговарам генерално о нашој сарадњи. Ти си неко чији допринос овом пројекту јако ценим, а мислим да би било лепо да ми не бришеш измене без договора. Не видим шта је екстраординарно у томе да неко као што је Мирко Ковач, после свих могућих изјава тражи да му се књиге после смрти штампају на хрватском језику. Па чак и да је тврдња јесте изненађујућа, пошаљеш ми лепо поруку и ја ћу ствари поправим. Овако је могло да прође да ја твоју измену не видим, а добро је да наши читаоци знају ко је био Мирко Ковач. Раније је тамо писало да је он сирома ничим изазван био прогоњен од стране Милошевићевог режима. У ствари је на некој промоцији нешто причао па је неки лик попиздео и гађао га фотоапаратом. Да се вратим на тему. Ево на пример ти си на страници о Дејану Медаковићу унео податак о пореклу његове мајке, а референцу ниси дао никакву. Зар би било у реду да ја то бришем из овог или оног разлога? Имам Ефемерис на некој од полица па могу тај податак и сам да унесем или да тебе замолим да то урадиш. Ето, то је оно што и ја тебе молим када су моје измене у питању, поправи шта ти се не свиђа или ми пошаљи поруку да то ја урадим. Буди поздрављен.[[Корисник:Orion1964|Orion1964]] ([[Разговор са корисником:Orion1964|разговор]]) 19:40, 8. јул 2022. (CEST)
:::::{{ping|Orion1964}}Хвала ти на лијепим ријечима, такође исто мислим за твој рад.
:::::Што се правила пројекта као и мога схватања Википедије тиче, потпуно слободно можеш да обришеш или додаш ознаку за сваки дио текста без референце или са слабом референцом. Не доживљавам такав чин лично, нити мислим да је потребна додатна преписка на тему. Тако пројекат функционише. Моје је да исправим оно што не ваља - или не. Око тога не треба правити било какву персонализацију имагинарног проблема нити уводни чин било чега.
:::::Конкретно за Медаковићеву матер, лично је испричао у камеру податак, међутим не бих стављао видео клипове као референцу, док не пронађем бољу. Трудио сам се да за чланак о академику Медаковићу буду већински квалитетни извори. ''Ефемерис'' ми је на листи за поновно ишчитавање већ неко вријеме.
:::::Ми не посједујемо написане чланке нити је потребна наша ауторизација за измјене других колега и збиља не видим шта има ''да буде у реду'' или не по том питању. Обрисати текст уз адекватан опис измјене не може бити неколегијално, уколико сам добро разумио дио дате тезе.
:::::Референца на сајт колажних изјава противника смртне казне није адекватна за ''животни светоназор'' Ковач Мирка. Вјерујем да ћеш изнаћи бољу. И не брини, појединци заинтересовани и макар мало удубљени у српску књижевност знају за ''знамените гњиде'' нашег/њиховог књижевног стваралаштва. Лп. — '''[[User:Садко|<span style="color:#CC6600;">Садко</span>]]''' [[User talk:Садко|<span style="color:#0c0609">(ријечи су вјетар)</span>]] 19:55, 8. јул 2022. (CEST)