Марк Вебер — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м У чему је проблем са именом...
Нема описа измене
Ред 19: Ред 19:
'''Марк Вебер''' ({{јез-енг|Mark Webber}}), рођен [[27. август]]а [[1976]]. у [[Квинбејан]]у, [[Аустралија]]) је аустралијски [[Списак возача формуле 1|возач Формуле 1]]. Вебер тренутно вози за екипу [[Ред бул рејсинг]].
'''Марк Вебер''' ({{јез-енг|Mark Webber}}), рођен [[27. август]]а [[1976]]. у [[Квинбејан]]у, [[Аустралија]]) је аустралијски [[Списак возача формуле 1|возач Формуле 1]]. Вебер тренутно вози за екипу [[Ред бул рејсинг]].


У детињству се бавио картингом, а пре преласка у Формулу 1, такмичио се у неколико нижих такмичења, као и на трци [[24 часа Лемана]]. Вебер је у Формулу 1 ушао [[2002]]. као возач [[Минарди]]ја, освојивши своје прве поене на првој трци на [[Велика награда Аустралије|Великој награди Аустралије]], што су били и први поени Минардија у три године. Након импресивне прве сезоне, прешао је у [[Јагуар]], али је ту имао две лоше сезоне због слабог болида. 2005. је прешао у [[Вилијамс]] и у овом тиму је оствари свој најбољи резултат, треће место на [[Велика награда Монака|Великој награди Монака]], када је заузео треће место, а тај резултат је изједначио [[2007]]. на [[Велика награда Европе|Великој награди Европе]] возећи за Ред Бул Рејсинг.
У детињству се бавио картингом, а пре преласка у Формулу 1, такмичио се у неколико нижих такмичења, као и на трци [[24 часа Лемана]]. Вебер је у Формулу 1 ушао [[2002]]. као возач [[Минарди]]ја, освојивши своје прве поене на првој трци на [[Велика награда Аустралије|Великој награди Аустралије]], што су били и први поени Минардија у три године. Након импресивне прве сезоне, прешао је у [[Јагуар]], али је ту имао две лоше сезоне због слабог болида. 2005. је прешао у [[Вилијамс]] и у овом тиму је оствари свој најбољи резултат, треће место на [[Велика награда Монака|Великој награди Монака]], када је заузео треће место, а тај резултат је popravio[[2009]]кaда по први пут у каријери побеђује на [[Велика награда
Немачке|Великој награди Немачке]] возећи за Ред Бул Рејсинг.


{{commons|Mark Webber}}
{{commons|Mark Webber}}

Верзија на датум 5. септембар 2009. у 16:37

Марк Вебер
Лични подаци
НационалностШаблон:ЗД АУС Аустралија
Тимске информације
Број болида14
Статистика каријере
Шампионати0
Победе1
Подијуми8
Пол позиција1
Најбржи кругови1
Прва тркаВН Аустралије 2002.
Прва победаВН Немачке 2009.

Марк Вебер (енгл. Mark Webber), рођен 27. августа 1976. у Квинбејану, Аустралија) је аустралијски возач Формуле 1. Вебер тренутно вози за екипу Ред бул рејсинг.

У детињству се бавио картингом, а пре преласка у Формулу 1, такмичио се у неколико нижих такмичења, као и на трци 24 часа Лемана. Вебер је у Формулу 1 ушао 2002. као возач Минардија, освојивши своје прве поене на првој трци на Великој награди Аустралије, што су били и први поени Минардија у три године. Након импресивне прве сезоне, прешао је у Јагуар, али је ту имао две лоше сезоне због слабог болида. 2005. је прешао у Вилијамс и у овом тиму је оствари свој најбољи резултат, треће место на Великој награди Монака, када је заузео треће место, а тај резултат је popravio2009кaда по први пут у каријери побеђује на [[Велика награда Немачке|Великој награди Немачке]] возећи за Ред Бул Рејсинг.