Играј своју игру 2 — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м Враћене измене 77.46.179.88 (разговор) на последњу измену корисника DragonBot
м Бот Додаје: bg:Бандата на Оушън 2
Ред 47: Ред 47:
[[Категорија:Филмске комедије]]
[[Категорија:Филмске комедије]]


[[bg:Бандата на Оушън 2]]
[[ca:Ocean's Twelve]]
[[ca:Ocean's Twelve]]
[[da:Ocean's Twelve]]
[[da:Ocean's Twelve]]

Верзија на датум 11. јануар 2010. у 19:48

Поново у игри
Изворни насловИМДБ 6.0/10 (56,205 гласова)
РежијаСтивен Содерберг
СценариоЏорџ Нолфи
ПродуцентЏери Вајнтрауб
Главне улогеЏорџ Клуни
Мет Дејмон
Енди Гарсија
Кетрин Зита-Џоунс
Бред Пит
Џулија Робертс
Дон Чидл
Венсан Касел
МузикаДејвид Холмс
Продуцентска
кућа
Warner Bros.
Година2004.
Трајање125 минута
Земља САД
Језикенглески
Буџет85.000.000 долара
Претходни
Следећи
Веб-сајтwww.warnerbros.com/oceans-twelve
IMDb веза

Поново у игри (енгл. Ocean's Twelve) је амерички акцијски филм режисера Стивен Содерберга из 2004. године с Џорџом Клунијем, Метом Дејмоном, Ендијем Гарсијом, Бредом Питом и Џулијом Робертс. Џорџ Клуни, који је у овом филму главни глумац, глуми Денија Оушна, који је с другарима извршио савршни план за пљачку тешку 160 милиона долара у првом филму. То, међутим, није довољно, паре су сада потрошене и велика фаца Тери Бенедикт (Енди Гарсија) намерава сада да поврати своју лову.

Радња

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

На почетку филма, једанаест чланова банде из првог дела филма, „Играј своју игру“, живе одвојено и различито у САД. Тери Бенедикт (Енди Гарсија), власник три опљачкана казина, успева да нађе све чланове Оушнове банде и супротставља се сваком од њих тражећи повраћај свог украденог новца, с каматама. Бенедикт даје екипи две недеље да му врате новац, тј. 160 милиона долара плус 38 милиона долара камате, укупно 198 милиона долара. Оушнових једанаест немају довољно новца и фали им 97 милиона долара које морају наћи за 14 дана или су „мртви“.

Оушн и екипа одлучују обавити још једну пљачку како би отплатили дуг. Закључују да је опасно радити у САД, па изаберу Европу. Њихов циљ је најстарија светска обвезница коју је издала Холандска Источноиндијска компанија 1602. године, а чува се у Амстердаму. Екипа око Денија Оушна (Џорџ Клуни) успева да пробије заштиту око обвезнице. Али, у том тренутку је пре дошао њихов ривал „Ноћна лисица“ (Венсан Касел), који је такође успео да пробије заштиту и да украде најстарију обвезницу.

Ноћна лисица је познати европски лопов којег је обучио легендарни провалник Гаспар Лемарк, а он сам верује да је најбољи лопов на свету. Открива се да је он Бенедикту открио идентитете једанаесторице и место где се крију. Лисица се разбесни чињеницом да је његов ментор Лемарк, није исправио бизнисмена који је утврдио да је Оушн најбољи лопов на свету након што је чуо причу о пљачки у Лас Вегасу. Лисица прекрши "правило број један" (окткривање идентитета другог лопова) како би довео екипу у Европу где ће се натецати за исти предмет, што ће одредити ко је најбољи. И Оушнових једанаест али и Ноћна лисица покушавају украсти Царско јаје за мање од две недеље; ко га први украде, биће проглашен бољим лоповом. Ако Оушнова екипа победи, Лисица ће Бенедикту исплатити дуг Оушновог тима.

У међувремену, агентица Европола, Изабел Лахири (Кетрин Зита-Џоунс), која је била у вези с Растијем, добија поруку да би се могла догодити пљачка у Амстердаму. Изабел успева да добије информације који њу воде у траг једанаесторице. Убрзо цела екипа је ухваћена, али их пуштају након што Линусова (Мет Дејмон) мајка, глумећи америчку судију, сређује њихово изручење.

Дени се касније састаје с Ноћном лисицом на језеру Комо у Италији. У лисичевом дому, домаћин почне наслађивати објашњавајући како је успео да украде јаје. Оушн тада открива истину: натецање је завршило и пре него што је почело, а јаје која је лисица украла је лажна. Оушн и Расти Рајен (Бред Пит) су пре посетили ЛеМарка и од њега сазнали локацију правог јајета. Екипа је ипак покушала извршити пљачку у музеју (где се налази јаје) како би се избегла Лисичева сумња. Оушн тада узима новац која је Ноћна лисица дао ЛеМарку како би га чувао у поверењу док пљачка не заврши.

Тек на крају филма, гледаоци схватају да је ЛеМарк био мозак целе операције. Ноћна лисица се састаје с Оушнових једанаест и изманипулирао је ученика да се упусти у идејама с Оушнових екипом. То је „решење свих наших проблема“, каже он на састанку с Денијем и Растијем. Оушнови људи само су пијуни у ЛеМарковој игри. Њихов задатак је једноставно, украсти јаје и да их полиција потом ухвати. То уверава Ноћну лисицу да је победио, иако је само натецање лажно. Други Лемарков циљ је да му се врати кћерка, агентица Лахири, која је мислела како јој је отац умро пре више од десет година.

Резултат целе пљачке је тај, да је Оушнова екипа изравнала рачуне с Теријем Бенедиктом, а Ноћна лисица је оштећена и Лемарк је поново добио кћерку и Фабержеово јаје које је украо пре много година (жена га је натерала да га врати). Ноћна лисица се састаје с Бенедиктом како би му исплатио цели износ. Током њиховог разговора камера зумира Ноћну лисицу у позадини прерушеног у једног од Бенедиктових чувара што се показује да планира опљачкати Бенедикта како би се поново доказао.

Спољашње везе