Алтернативна ТВ — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Ред 37: Ред 37:


[[Категорија:Медији Републике Српске|Алтернативна]]
[[Категорија:Медији Републике Српске|Алтернативна]]
[[Категорија:Медији у Бањој Луци|Алтернативна]]
[[Категорија:Телевизијске станице]]
[[Категорија:Телевизијске станице]]

Верзија на датум 4. мај 2010. у 19:46

Датотека:Alternativna televizija.png
Алтернативна телевизија
Бањалука
 Република Српска

Алтернативна телевизија (АТВ) је медијска кућа и телевизијска станица са сједиштем у Бањалуци. АТВ је регионална ТВ станица комерциалног карактера. Директор ове телевизијске станице је Наташа Тешановић. Сједиште Алтернативне телевизије се налази у улици Гундулићева 33 у Бањалуци. Алтернативна телевизија запошљава преко 110 уредника, новинара, репортера, сниматеља, монтажера и осталих радника.

Мисија

Зграда Алтернативне телевизије у Бањалуци

Намјера АТВ-а је да понуди гледаоцима емисије које пружају тачну информацију, квалитетну забаву и позитивно образовање, наглашавајући људске вриједности и са циљем да у Републици Српској створи уређено и напредно друштво.

— Алтернативна телевизија АТВ, цитат

Покривеност

АТВ телевизијски студио покрива 90% територије Републике Српске, укључујући градове Требиње, Мркоњић Град, Фоча, Вишеград, Бања Лука, Приједор, Милићи, Братунац, Сребреница, Рогатица, Пале, Теслић, Добој, Зворник и Вишеград. Сигнал Алтернетивне телевизије се простире и у сјеверо-западном дијелу Републике Србије, сјеверо-источном дијелу Републике Хрватске и сјеверном дијелу Федерације БиХ.

Телевизијски програм

Највећу пажњу гледаоца из Републике Српске привлаче АТВ емисије:

  • Амплитуда
  • Визита
  • Један на један
  • Досије
  • Студио

Историја

Алтернативна телевизија је настала у новембру 1996. а у јуну 1997. године је званично регистрована од стране Министарства информисања Републике Српске. Страни донатори који су омогућили оснивање и развој Алтернативне телевизије су првенствено: (Swedish Helsinki Committee, Open Society Institute, Press Now).

АТВ је завршила изградњу властитог објекта 2006. године, а 17. маја 2006. године се званично усељава и почиње емитовање програма из властите АТВ зграде.

Види још

Референце

Извори

Спољашње везе