Пређи на садржај

Википедија:Трг/Новости — разлика између измена

нема резимеа измене
Нема описа измене
:Да било би супер. Него смемо ли да користимо и слике са оног сајта. Ево нпр. имају лепе слике Манастира Сопоћани, и града [[Кјото]]. Нисам сигуран пошто наводи да од њихових сарадника не смемо да користимо. Како да знамо шта је од њихових сарадника а шта су они сами направили ?? --[[Корисник:Јованвб|Јованвб]] 22:11, 21. април 2006. (CEST)
::На почетку сваког чланка стоји извор. У највећем броју случајева је то Травел магазин. Директор је конкретно мислио на њега. За слике нисам сигуран. Зато би састанак с њим био од велике користи. --[[Корисник:Покрајац|Поки]] [[Разговор са корисником:Покрајац| |<small>разговор</small>|]] 22:16, 21. април 2006. (CEST)
 
== ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ ==
 
Беседа преузета са веб-пројекта [http://gorann.andjelkovic.googlepages.com парохија Свети Ђорђе] објављена под уговором Creative Commons.
 
 
<center>Ваша Светости, Високопреосвештени и Преосвештени Архијереји, Благочестиви Оци, богомолитвена браћо и сестре у Христу Спаситељу, ХРИСТОС ВАСКРСЕ !</center>
 
 
За све Хришћане и оглашене, Васкрсење Христово је нејвећи празник међу свим празницима. То је празник који је обележио епоху и ујединио све нације и народе света, у новој форми живљења са Духом Светим и Миром Божијим, до дана данашњег.
 
 
Данас, 23. априла (10. априла) 2006. лета Господњег, сви православни Хришћани широм света радују се, јер је испунио дато обећање Онај, који је дао нову наду за бесмртност и близину Божију, у чијем је окриљу човек заиста слободан и целомудрен. Овај „празник над празницима“ није само симбол православног Хришћанства и његове Свете Вере, већ и дан поновног васкрснућа Цркве Божије од смрти греха, у Новом Адаму, Исусу Христу.
 
 
Желимо да Васкршњи празници буду свима на спасење и духовно узрастање, за сведочанство Васкрслога Господа нашег Исуса Христа, Цркви на радост и свим људима добре воље на корист.
 
Свим православним верницима, и свим посетиоцима веб-пројекта парохије Свети Ђорђе и Википедије честитамо најрадоснији хришћански празник Васкрсења Господњег, са вером и надом на васкрсење за све људе и за цео свет, васкрсном поруком:
 
 
<center><h3>ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ.
Мир на земљи, међу људима добра воља.</h3>
 
 
Ваши молитвеник пред Васкрслим Господом и брат у Радости, ђакон Горан</center>
[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 11:30, 22. април 2006. (CEST)