Грмечка корида — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
2.048 бајтова уклоњено ,  пре 10 година
нема резимеа измене
м (Треба нам још један бот који ће и ово исправљати. :-D)
 
Илиндан је хришћански празник који се слави 20. јула по јулијанском календару, односно 2. августа по грегоријанском календару. Посвећен је [[Свети Илија|светом пророку Илији]].
 
== Контроверзе ==
 
Имајући у виду да је Парламентарна скупштина БиХ усвојила предложени текст Закона о заштити животиња у којем је у члану четири забрањено мучење и неоправдано убијање домаћих и дивљих животиња постоји очекивање да ће се прекинути одржавање грмечке кориде<ref>[http://www.e-novine.com/index.php?news=24361 Текст коментара усвојеног Закона о заштити животиња објавељен у интернет издању Е-новине, Аутор: Дејан Кожул]</ref> .
 
Поред контроверзи изазваних усвајањем закона, постоје и многобројни заговорници забране оваквих окупљања међу којима је и Велимир Иванишевић, председник Удружења за спрјечавање окрутности над животињама СОС Сарајева који Грмечку кориду коментаришу следећим речима:
 
{{Цитат|То је брука, заправо не традиција, него брука, и то све оно што се догађа на тим манифестацијама. Могу наћи неки други разлог да се скупи 100 тисућа људи, али нека се не ратује с туђом крвљу. То је својеврсна промоција насиља и примитивне свијести.<ref>[http://www.e-novine.com/index.php?news=24361 Коментар Велимира Иванишевића, предсједника Удружења за спрјечавање окрутности над животињама СОС Сарајева објавељен у интернет издању Е-новине, Аутор: Дејан Кожул]</ref>}}
 
== Види још ==
{{commonscat|Tourism}}
<!--------------------Молимо вас не дирајте доле наведене линкове!------------------>
* [http://www.turizamrs.org/ Туристичка организација Репубилике Српске] {{sr}} {{en}}
* [http://www.opstinaostraluka.rs.ba/ Оштра Лука - званична страна] {{sr}}
* [http://www.etnografskimuzej.rs Етнографски музеј у Београду] {{sr}}
* [http://www.tors.rs.sr/index.php?firmaid=1&idsek=11 Туристичка организација Репубилике Српске - Грмечка корида] {{sr}}
* [http://www.rastko.org.rs/rastko-bl/kocic/index.html Петар Кочић: САБРАНА ДЈЕЛА I-IV] {{sr}}
 
==Референце==

Мени за навигацију