Пређи на садржај

Википедија:Трг/Разно — разлика између измена

м
:Заиста невидим разлог зашто се диже прашина око Теологије када и сам назив говори о томе. Ако неко сумља у веродостојност ових текстова нико их неће приморавати да верују, али ни ја нећу веровати верницима Дарвинистичке заблуде. Ни сам Дарвин никада није рекао да је то истина што је описао у својим тезама о постанку света, а данас ни један озбиљан научник не узима здраво за готово оно што верници Дарвинистичке заблуде желе да прикажу као истину. Дакле, верницима Дарвинизма, ако се ваша знања уписују онда инсистирам да се уписују знања човечанства која верују у Бога. Свако добро од Господа --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 15:25, 16. мај 2006. (CEST)
::Ја се слажем са тиме што говориш о еволуцији. Дарвинова теорија је недоказана хипотеза, и било гдје гдје се спомиње неки од његових закључака треба говорити "по Дарвиновој теорији еволуције" или нешто слично. У чланку "Еволуција" је ово сасвим испоштовано, колико могу да примијерим. Исто тако треба и у свим теолошким чланцима говорити. Али се не слажем са тобом када кажеш "ако неко сумња ... нико их неће приморавати да верују". Ово је енциклопедија, дакле зборник '''знања''' а не било каквих изјавних реченица у које читалац може да вјерује а и не мора. Дакле, требали би '''сви''' подаци да буду тачни, а уколико се жели навести неки дискутабилан или непровјерен податак, онда га као таквог треба и представити са наводима и напоменом извора односно аутора. [[Корисник:ml01172|Дарко Максимовић]] 15:57, 16. мај 2006. (CEST)
::: Дарко, драго ми је да си добронамерно примио мој став о овом безразложном дизању тензије о Теологији. Управо већина корисника и ради на томе да се чланци који су преписани критички обраде и допуне. А што се тиче ”веровања” у чињенице, понекима чак и ако аргументујемо чињеницама и доказима неће веровати због разних политичких или других убеђења. Као зборник знања енциклопедија бележи и историјске чињенице које данас остају као одраз времена у коме су се збивале. Као такав он објашњава читаоцу оно што му није јасно из свих области па и из религијских. Тако да ако неко пише о демонима како научним чињеницама треба споменути и Бога по истом утемељењу. Свако добро и успешан напредак --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 16:14, 16. мај 2006. (CEST)