Пређи на садржај

Википедија:Трг/Разно — разлика између измена

м
:: Јакша очито си необавештен, зато се прво информиши да не бих морао да пишем научне радове на ту тему само за тебе. Уколико тврдиш да је Стари савез непоуздан текст, тада треба то и да даокажеш и то чињеницама. Информавције ради ја се спасавам у Цркви Бога живога и Истинитога, али то ме не спречава да живим и радим на Википедији. Слава Богу Свевишњеми сада и увек и у све векове векова. Амин --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 22:55, 16. мај 2006. (CEST)
::::Поштовани Горане, ја ценим то што сте Ви посветили живот проучавању црквене теологије. Алегоријски и поетски текстови имају ту особину да се могу тумачити и овако и онако, па тако и Свето писмо. Ваше безусловно прихватање овог текста се заснива на Вери, а не на налазима археолога, физичара и хемичара. Да не верујете у Свето писмо, не бисте били свештеник. --[[Корисник:Јакша|Јакша]] 01:31, 17. мај 2006. (CEST)
::Поштовани Јакша, ја такође ценим ваш труд, да доприноси овом пројекту буду адекватни. Текстови које ја проучавам нису алегоријски, већ су доказани чињеницама људи који су попут неверујућих кренули да докажу супротно. Ако нисте упознати имате времена, а ја вам стојим на располагању да вам их презентујем у нешто мирнијој атмосвери. Тачно је да се моје безусловно прихватање чињеница заснива на Вери, али пре него што сам их прихватио имао сам довољно искуства и опита и уверио сам се у истинитост тих чињеница. Чак ни данас не прихватам све здраво за готово већ сам критичан попут свих Хришћана који живе своја убеђења. Налази археолога и других стручњака су аргументи за оне који нису доживели чуда попут мене. Чуда и нечулне ствари се немогу разумети ако се не доживе, као што некоме неможете објаснити укус меда ако ништа слатко није окусио у животу. Има и таквих који неверују Светом писму а ипак су клирици. Ја још увек нисам свештеник, али сам уверен у истинитост Библије и теолишких текстова. То ми несмета да имам отворен поглед на свет без икаквих предубеђења, за разлику од оних који никада нису прочитали ово дело и тврде да су то глупости. Са поштовањем и са жељом да напредујете у животи --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 11:53, 17. мај 2006. (CEST)
:::Људи ево погледајте неки чланак који правим о светитељима (нпр. [[Преподобни Теодосије Кијево-Печерски]]). Више од тога не треба дирати јер је ово НПОВ. Наравно могуће је и да постоји неких контроверзи, али из извора које имам само ово нам је доступно. Значи само испред оно што је спорно и ушта неко не верује треба додати "у хришћанској традицији се спомиње" или неку сличну реченицу испред. --[[Корисник:Јованвб|Јованвб]] 00:30, 17. мај 2006. (CEST)
::::Ovo više ne treba mijenjati? "Mošti celebne?" (šta to znači "celebne"?), "Upokojio se '''mirno''' 1074. godine", "zbog njegove '''devstvene''' čistote, prevelikog truda molitvenog" (raspored riječi i šta to znači "devstvene"?), "prepodobnom Antoniju?" (nije li ovo "starosrpski"? šta to znači "prepodobnom"?) itd. [[Корисник:ml01172|Дарко Максимовић]] 09:53, 17. мај 2006. (CEST)