ПОРТ — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
158 бајтова додато ,  пре 9 година
нема резимеа измене
({{сређивање}})
{{сређивање}}
"ПОРТ"'''„ПОРТ“''' је породица сајтова са културним садржајима за обслужиање корисника интернета[[интернет]]а са информацијама о културним догађајима. Основан је [[1995]]. године.
 
Циљ сајтова из породице ПОРТ је да се на више језика дају информације о филмовима, ТВ програмима, театрима, на такав начин, да се могу пронаћи локални програми.
 
== Кратак историјат ==
Први је "ПОРТ" је основан у Мађарској у Жупанији Фејер, у једном малом селу Чапди 1995. године. Оснивач Жолт Веселовски је покреноу сајт "ПОРТ.ху", са кредитом од 4000 Евра. То мало предузетништво је данас израсло у најзначајнију базу података у Средњој Европи, која има своје сајтове у више земаља и око 350 000 посетиоца дневно. Такође већина садржаја се може пронаћи на више језика.
 
Први је "ПОРТ"„ПОРТ“ је основан у [[Мађарска|Мађарској]] у Жупанијижупанији Фејер, у једном малом селу Чапди 1995. године. Оснивач Жолт Веселовски је покреноупокренуо сајт "ПОРТ„ПОРТ.ху"ху“, са кредитом од 40004.000 Евраевра. То мало предузетништво је данас израсло у најзначајнију базу података у [[Средња Европа|Средњој Европи]], која има своје сајтове у више земаља и око 350 .000 посетиоцапосетилаца дневно. Такође већина садржаја се може пронаћи на више језика.
После успеха у Мађарској, оснивач је 2000. године основао ПОРТ.ро на Румунском језику, па у Чешкој Прт.цз (која је некад носила име хоусер.цз) са локалним канцеларијама, за потребе публике. Од 2007. године постоји сајт Порт.ск за Словачку (која је некад носила име култура.ск). Почетком 2008. године је са групом Бертелсман заједно основала своју канцеларију, а сајт КАМО.хр је исто постала члан породице "Порт", загребачки магазин '''Градски Пулс''' исто спада у ту породицу. Српски ПОРТ.рс основан је 2009 године.
 
После успеха у [[Мађарска|Мађарској]], оснивач је [[2000]]. године основао ПОРТ.ро на Румунском[[Румунски језик|румунском језику]], па у Чешкој Прт.цз (која је некад носила име хоусер.цз) са локалним канцеларијама, за потребе публике. Од [[2007]]. године постоји сајт Порт.ск за Словачку (која је некад носила име култура.ск). Почетком [[2008]]. године је са групом Бертелсман заједно основала своју канцеларију, а сајт КАМО.хр је исто постала члан породице "Порт"„Порт“, загребачки магазин '''Градски Пулс''' исто спада у ту породицу. Српски ПОРТ.рс основан је [[2009]]. године.
 
== Области културе на српском "ПОРТ"-у ПОРТ.рс ==
#ТВ програми
#Програми биоскопа, база података о филмовима, подаци о ДВД издањима
#Програми тетаратеатара, база података о представама
#Препоруке
 

Мени за навигацију