Организација за храну и пољопривреду — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Организација за храну и пољопривреду''' или '''ФАО''' је агенција [[Уједињене нације|УН]] за исхрану и пољопривреду успостављена 1945. како би побољшавала производњу пољопривредних производа у свету и исхрану свих [[људи]]. Она доноси планове о побољшању приноса у пољопривреди, експлоатацији океана и шума и надзире [[истраживање|истраживања]] како би побољшала семена и како би развила ђубрива и пестициде.
'''Организација за храну и пољопривреду''' или '''ФАО''' је агенција [[Организација уједињених нација|Организације уједињених нација]] за исхрану и пољопривреду успостављена 1945. како би побољшавала производњу пољопривредних производа у свету и исхрану свих [[људи]]. Она доноси планове о побољшању приноса у пољопривреди, експлоатацији океана и шума и надзире [[истраживање|истраживања]] како би побољшала семена и како би развила ђубрива и пестициде.


{{РСР}}
{{РСР}}


==Спољашње везе==
== Спољашње везе ==

* [http://www.fao.org Званична презентација]
* [http://www.fao.org Службена страница Организације за храну и пољопривреду]

{{ОУН}}

[[Категорија:Уједињене нације]]


[[ar:منظمة الأغذية والزراعة]]
[[ar:منظمة الأغذية والزراعة]]
Ред 59: Ред 64:
[[yo:Food and Agriculture Organization of the United Nations]]
[[yo:Food and Agriculture Organization of the United Nations]]
[[zh:联合国粮食及农业组织]]
[[zh:联合国粮食及农业组织]]
[[Категорија:Уједињене нације]]

Верзија на датум 8. мај 2011. у 14:56

Организација за храну и пољопривреду или ФАО је агенција Организације уједињених нација за исхрану и пољопривреду успостављена 1945. како би побољшавала производњу пољопривредних производа у свету и исхрану свих људи. Она доноси планове о побољшању приноса у пољопривреди, експлоатацији океана и шума и надзире истраживања како би побољшала семена и како би развила ђубрива и пестициде.

Овај чланак или његов део изворно је преузет из Речника социјалног рада Ивана Видановића уз одобрење аутора.

Спољашње везе