Шаблон:Неслободне датотеке — Новац — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
м категорија
Ред 10: Ред 10:
</div>
</div>
</div>
</div>
<includeonly>[[Категорија:Слике монета|{{СТРАНИЦА}}]]</includeonly><noinclude>[[Категорија:Шаблони за слике|{{СТРАНИЦА}}]][[en:Template:Money]]</noinclude>
<includeonly>[[Категорија:Слике монета|{{СТРАНИЦА}}]]</includeonly><noinclude>[[Категорија:Ознаке за неслободне слике|{{СТРАНИЦА}}]][[en:Template:Money]]</noinclude>

Верзија на датум 7. август 2006. у 07:22

Copyrighted

Горња слика приказује монету—јединицу владиног новца, односно валуте. Дизајни неких од монета не испуњавају услове за заштиту ауторских права и у јавном су власништву. Други су заштићени ауторским правима. У тим случајевима, држи се да њихово коришћење на Википедији потпада под поштену употребу када се користе у сврхе коментарисања или критике у вези слике или саме монете. Било која друга употреба, на Википедији или другде, може бити кршење ауторских права. За више информација, погледајте Википедија:Поштена употреба.

Такође, могу бити применљива и додатна законска ограничења у смислу заштите од фалсификовања новца, а ван закона о ауторким правима, нарочито у односу на штампани облик.

Пошиљацу: молимо вас додајте детаљно облазложење поштене употребе за сваку употребу, као што је описано на Википедија:Страна са описом слике, као и извор дела и податке о ауторским правима.